Джордж Р.Р.Мартин: „Ветровете на зимата“ излиза догодина

Писателят Джордж Р.Р. Мартин обяви, че се надява книгата "Ветровете на зимата" да бъде издадена през следващата година. Тя е шестата книга от поредицата "Песен за огън и лед", която вдъхнови създаването на сериала "Игра на тронове". 

Легендарният автор публикува нова актуализация в блога си, озаглавена „Писане, четене, писане“. Мартин уверява феновете си, че остава здрав на фона на пандемията от Covid-19 и че е прекарал в писане времето от последния му пост. 

През февруари, когато избухна пандемията от коронавирус, Джордж Р.Р Мартин обяви, че се изолира в планинската си хижа. "Трябва да призная, след половин година пандемия, карантина и социално дистанциране показвам признаци на хижна треска ... това е доста буквално в моя случай. Да, аз наистина съм в хижа в планината. Не, нямам треска. Да! Поне засега съм здрав ... за човек, който не е във форма, на 71, поне ... и правя всичко възможно, за да остана така ", пише авторът в откровения си пост. 

"Ако не друго, насилствената изолация ми помогна да пиша. Прекарвам дълги часове всеки ден с „Ветровете на зимата“ и постигам стабилен напредък. Завърших нова глава вчера, още една преди три дни, друга предишната седмица. Но не, това не означава, че книгата ще бъде завършена утре или публикувана следващата седмица. Това ще бъде огромна книга и все още ми предстои дълъг път да извървя.", добавя Джорд Р.Р. Мартин. 

Писателят изразява огромното си разочарование, че тазгодишната конвенция за фантастика WorldCon ще се проведе онлайн, но отбелязва, че е "набрал инерция" в писането и дългото пътуване би я прекъснала и че се надява следващата година да присъства с вече написаната книга "Ветровете на зимата".

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини