Задава се още един сериал за предисторията на Game of Thrones

Вече може и да забравихме какво се е случвало в Game of Thrones, но за щастие със света на Джордж Р.Р. Мартин не е свършено.

Очакванията са догодина да видим House of the Dragon - предисторията, където действието се развива около 300 години преди познатите ни от сериала. На фокус пък ще бъде династията на Таргариен.

HBO имаха намерението да създадат още един сериал за предисторията, като дори заснеха пилотен епизод. След това обаче решиха, че не си заслужава да продължават с него и така той потъна.

От Variety обаче разбираме, че все пак плановете за още сериали не са приключили. Дадена е зелена светлина за сериала Tales of Dunk and Egg. Той също ще е базиран на романите на Мартин.

В него действието ще се развива около 90 години преди това в Game of Thrones и ще проследи приключенията на странстващия рицар без потекло сър Дънкак Високия (Дънк) и скуайъра му Егон V Таргариен (Ег). Към момента няма информация нито кой ще се захване със сценария, нито кой ще участва, нито кога ще го видим.

Джордж Р.Р. Мартин е разгънал приключенията на Дънк и Ег в три романа The Hedge Knight, The Sworn Sword и The Mystery Knight. Всички те пък са събрани в "Рицарят на Седемте кралства".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини