Камелия Чолакова: Кризата се отрази сериозно на финансите на Читалище „Обединение 1913”

Най-голямото читалище в Източните Родопи - кърджалийското „Обединение 1913”, постепенно рестартира дейността си. Заповедта на Министъра на здравеопазването вече разрешава там да се работи. Времето на пауза е било оползотворено в писане на проекти. Усилената работа обичайно започва наесен. Камелия Чолакова, секретар на читалището, разказва за предстоящите прояви и проекти.

Кризата ни изненада всички. Наложи се да прекратим дейността си. Всички школи бяха пуснати във ваканция. Използвахме времето за пролетно почистваме, дезинфекцирахме и подготвихме всички зали. За съжаление активният сезон приключи, но ще проверим кои родители имат желание децата да продължат в школите и през лятото.Ще положим усилия танците да продължат още два месеца. Сега вече постепенно рестартираме дейността. Първи се завърнаха от клуб "Пъстро хоро". Завръщат се и рок съставите. Другите дейности най-вероятно ще рестартираме през есента.

Използвахме времето да пишем проекти. Кандидатствахме пред Норвежката програма с 2 предложения и очакваме класиране.

Кризата се отрази много сериозно на финансите ни. Много от наемателите ни не могат да си плащат наемите. Нямаме приходи от школите. Надяваме се наесен нещата да се нормализират.

Читалищата в цялата област Кърджали прекратиха дейност за няколко месеца. Сега на всички ни предстоят общи събрания, които вероятно ще проведем през лятото.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини