Тежка катастрофа с шестима пострадали при Садовица,Момчилградско, единият почина

Тежка катастрофа стана преди минути при село Садовица, Момчилградско. Според очевидци пострадали са шестима души. Четири екипа на Центъра за спешна медицинска помощ са пристигнали на мястото на инцидента. Три от тях са дошли от Кърджали. Четирима от ранените вече се транспортират за Кърджали. Спешна помощ се оказва на място на двама от пострадалите. Това съобщиха за Кърджали бг вести очевидци.
 Повечето от ранените са изкарани от смазаните автомобили след намесата на пожарникари.Спасителите са рязали ламарини за да могат да ги извадят от колите.
 Веднага на мястото на катастрофата се отзова и екип на полицията.Служителите на реда извършват оглед и изясняват причините за катастрофата.
  Това е най-тежката катастрофа в региона от началото на годината твърдят местни жители.

От Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали потвърдиха новината на Кърджали бг вести.Ето и текста на прессъобщението:

Шестима са пострадали при тежко пътнотранспортно произшествие в района на село Садовица, община Момчилград,  днес около 13,30 часа. Сблъскали са се лек автомобил „Мерцедес“ с 54-годишен водач и „Опел“, управляван от 26-годишен.  Водачите и пътниците от двете коли са били транспортирани за преглед в Спешното приемно отделение на кърджалийската болница. Екипи на пожарните служби от Кърджали и Момчилград са извадили заклещени пострадали в автомобилите.  Мястото на произшествието е отцепено от полицейски служители на РУ-Момчилград. Извършва се оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство.  Създадена е временна организация на движение в едната посока през село Загорско, а в другата пред спирка „Джебел“, разклон за Джебел и село Плазище.

В 16,45 часа движението по главния път в района на село Садовица, община Момчилград, е възстановено,съобщиха по-късно от Регионалния пресцентъ на МВР-Кърджали.

Стана известно също,че малко след транспортирането му в болнично заведение е починал единият от пострадалите.Двама от ранените са настанени за лечение в УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив. 


Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини