3 °C

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда след извънредното положение

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда в условията на пандемия и продължаваща опасност от заразяване с коронавирусна инфекция (COVID-19). Те са в съответствие с правилата на Съдийската колегия на ВСС, приети на заседание на 12 май 2020 г.

Заповед на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали Георги Милушев урежда реда за достъп до Съдебната палата и съдебните зали, провеждането на открити съдебни заседания, работата на деловодствата, подаването и получаването на съдебни книжа по електронен път, призоваването, предприетите хигиенни мерки.

Работното време на деловодството с граждани и адвокати е от 9 до 12 ч. и от 14 до 17 ч. През определени интервали през деня ще се извършва основна дезинфекция на входа на сградата, общите части, помещенията за обществен достъп. В тези периоди няма да се допускат посетители в Съдебната палата.

Достъп до сградата на съда имат участници в насрочени за деня дела, както и лица, които посещават службите в съда, банковия офис, Агенцията по вписванията. Това са граждани, процесуални представители, свидетели, вещи лица, стажант-юристи, адвокати. Редът се осъществява от служителите на ОЗ „Охрана“. Посетителите влизат след задължителна дезинфекция и термометричен контрол на входа на сградата. При симптоми на заразяване – температура, кашлица, достъпът ще бъде отказан. В съда ще се допускат само лица, които носят лични предпазни средства – ръкавици, маски или шлемове.

Участниците в заседанията могат да влизат в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на конкретното дело, а останалите изчакват отвън, на разстояние помежду си. В залата влизат само страните и адвокатите. След изслушване свидетелите напускат залата и съдебната палата. Не е позволено в заседанията да присъства публика, стажанти и журналисти.

Съдебни книжа, подписани с квалифициран електронен подпис, могат да се подават на електронния адрес на Окръжен съд – Кърджали okrsad_kj@mail.bg. На посочени от страните електронни адреси и при заявено от тях желание съдебните книжа ще се изпращат по електронен път. Препоръчва се връчването на книжа да се извършва по пощата или чрез куриер. Призоваването ще става по възможност по телефон или електронен път до официалното отпадане на риска от зараза.

Можете да се запознаете подробно със заповедта на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали на сайта на институцията.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини