Двама гастрольори обраха църква в Кърджали, залавят ги по горещи следи

Двама гастрольори, извършили кражба от църква в областния град, са задържани „по горещи следи“ от полицаи от РУ-Кърджали. След получена информация вчера за проникване в храма и интервенция в кутията за дарения са били предприети заградителни действия и масови проверки. На главния път от Кърджали за Черноочене е бил спрян „Опел“ с врачанска регистрация, управляван от 31-годишен с 35-годишен пътник в лекия автомобил. При проверка на пътника била открита сума пари, част от която открадната от храма. Полицейските служители намерили у водача суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета. Двамата гастрольори от гр.Бяла Слатина са задържани в полицейското управление за срок до 24 часа. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувани са досъдебни производства за кражба и незаконно притежаване на наркотично вещество. Изясняването на случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващи полицаи в РУ-Кърджали.

 Малолетен откраднал 60 лв. от дамската чанта на 53-годишна жена, установили полицаи от РУ-Крумовград след подадена жалба за извършеното деяние. Кражбата била извършена от социално заведение в града. Работата по случая продължава инспектор от Детска педагогическа стая и група „Криминална полиция“ в управлението.

1 кг тютюн без акцизен бандерол и самоделно устройство за рязане са били открити от полицейски служители от РУ-Крумовград в хода на специализирана операция вчера за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Стоките били намерени при проверка в частен дом в село Храстово. Иззети са и са на съхранение в полицейското управление.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини