Заловиха крадли обрали магазин в Момчилград в опит за бягство с такси

Две жени, откраднали 800 лв. от търговски обект, са били задържани от полицейски служители на РУ-Момчилград вчера. Кражбата била извършена около 14 часа в магазин в града. След подаден сигнал и започнати бързи действия за разкриване на престъплението в такси на път за момчилградско село били установени извършителките – на 28 г. и 30 г. Около 630 лв. били намерени у тях и иззети. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Момчилград и работата продължава разследващ полицай. Служители на Криминална полиция установили малолетен и непълнолетен, които разбили прозорец и влезли в магазин в града. Собствениците на обекта не констатирали липси. Инспектор от Детска педагогическа стая изяснява случая.

Нерегистриран автомобил бил засечен в Момчилград от полицейски служители в хода на специализирана операция. На ул.“Гюмюрджинска“ в града бил проверен „Опел“, управляван от 54-годишен. Оказало се, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение от собственик за регистрация в двумесечен срок от придобиването на автомобил. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“.

Нерегистриран мотопед бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. 53-годишен се придвижвал с него в село Опълченско и проверката установила, че моторното превозно средство е без регистрация. Работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Спасителни дейности. Екип на пожарната служба в Крумовград съдействал за отваряне на входна врата на жилище, в което имало заключено дете. Сигналът бил подаден тази нощ.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини