4 °C

Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" подновява своята работа

Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали започва да обслужва своите потребители, в условия на извънредна епидемична обстановка в съответствие с действащата нормативна база и приетите вътрешни правила. 

Уважаеми читатели!

Уведомяваме Ви, че библиотеката подновява обслужването на читатели от 19 май 2020 г. /вторник/ за сега само в Отдел „Заемна за възрастни” при спазване на следните правила:

В сградата на Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” ще бъдат допускани читатели само в съответствие с противоепидемиологичните мерки за присъствие в затворени помещения. Всеки читател трябва да има поставена защитна маска за лице и защитни ръкавици. При влизане в сградата   е задължително всеки посетител да дезинфекцира обувките и ръцете си, на място на входа на сградата.

В периода  след 19 май работното време с читатели ще бъде от понеделник до петък в часовете от 9.00 до 16.00 часа. В останалото време служителите ще извършват дезинфекция на помещенията и ще осъществяват вътрешнобиблиотечна работа, свързана с обработката на върнатата литература.

В залите за обслужване ще се допускат по двама, като престоят им в заемна ще е в рамките на 15 минути. Не се разрешава ползването на читалните и компютърните зали в библиотеката. Те ще бъдат достъпни за потребителите на по-късен етап.

Всички върнати библиотечни документи подлежат на задължителна карантина от 72 часа.

Хора с грипоподобни прояви няма да бъдат допускани в сградата.

За най-малките почитатели на четенето и книгите Детски отдел ще отвори врати на 1 юни - Деня на детето. Очакваме всички малчугани, след успешно приключване на учебната година да ни посетят и да вземат любима своя книга за четене. Наред с игрите и лятното настроение през ваканцията да се насладят на приключенията на приказните герои и да попаднат в нови непознати светове.

По традиция и тази година на 1 юни библиотеката ще предлага безплатни читателски карти за най-любознателните читатели.

Нека се пазим взаимно!

Това съобщиха от Регионалната библиотека в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
04 мар 2021
Последни новини