Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" подновява своята работа

Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали започва да обслужва своите потребители, в условия на извънредна епидемична обстановка в съответствие с действащата нормативна база и приетите вътрешни правила. 

Уважаеми читатели!

Уведомяваме Ви, че библиотеката подновява обслужването на читатели от 19 май 2020 г. /вторник/ за сега само в Отдел „Заемна за възрастни” при спазване на следните правила:

В сградата на Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” ще бъдат допускани читатели само в съответствие с противоепидемиологичните мерки за присъствие в затворени помещения. Всеки читател трябва да има поставена защитна маска за лице и защитни ръкавици. При влизане в сградата   е задължително всеки посетител да дезинфекцира обувките и ръцете си, на място на входа на сградата.

В периода  след 19 май работното време с читатели ще бъде от понеделник до петък в часовете от 9.00 до 16.00 часа. В останалото време служителите ще извършват дезинфекция на помещенията и ще осъществяват вътрешнобиблиотечна работа, свързана с обработката на върнатата литература.

В залите за обслужване ще се допускат по двама, като престоят им в заемна ще е в рамките на 15 минути. Не се разрешава ползването на читалните и компютърните зали в библиотеката. Те ще бъдат достъпни за потребителите на по-късен етап.

Всички върнати библиотечни документи подлежат на задължителна карантина от 72 часа.

Хора с грипоподобни прояви няма да бъдат допускани в сградата.

За най-малките почитатели на четенето и книгите Детски отдел ще отвори врати на 1 юни - Деня на детето. Очакваме всички малчугани, след успешно приключване на учебната година да ни посетят и да вземат любима своя книга за четене. Наред с игрите и лятното настроение през ваканцията да се насладят на приключенията на приказните герои и да попаднат в нови непознати светове.

По традиция и тази година на 1 юни библиотеката ще предлага безплатни читателски карти за най-любознателните читатели.

Нека се пазим взаимно!

Това съобщиха от Регионалната библиотека в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини