От 15 май БЧК започва вторият транш по раздаване на хранителни продукти

От 15.05.2020г. до 29.05.2020г. областният съвет на БЧК започва раздаването на хранителните продукти втори транш  в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2018 година. Това заяви Жана Чакърова - директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.

В Област Кърджали ще бъдат подкрепени 700 души на посочени основания, като най-голям брой са от Община Джебел. Хранителните продукти са общо 15 658, 490 кг., или по 25кг. на пакет.

Жана Чакърова дебело подчертава, че количеството на потребителите на различните групи ще бъде различно и като видове, и като количества в зависимост какво е предписала Агенцията по социално подпомагане.

Предоставени продукти са 16 вида: брашно, спагети, говеждо, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати, говежди кюфтета в бял сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио и ориз.

По различното от предишните траншове е че практически вече виждаме, че много организации могат да предлагат на управляващия орган имена на хора и на нуждаещи се наши съграждани, което дава възможност БЧК да разшири количеството на хората, които ще бъдат подкрепени, разказва Чакърова.

Раздаването на продуктите ще се извършва спрямо указанията за противоепидични мерки и списъците няма да е необходимо да се подписват от правоимащите лица.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини