Кубрат Пулев: Очевидно Джошуа е страхливец, но ще го победя брутално

Кубрат Пулев вярва, че световният шампион в бокса Антъни Джошуа е страхливец. В интервю за "Скай спортс" българинът обеща да прекъсне надеждите на британеца за обединителен мач на титлите в тежка категория срещу Тайсън Фюри.

Пулев е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Двубоят му с Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни, но битката беше отложена поне с месец заради пандемията от коронавирус.

Стадионът на "Тотнъм" ще приеме мача, като Пулев заяви, че мястото е избрано преднамерено, за да може Джошуа да получи домакинско предимство. Българинът вярва, че ще излезе победител, тъй като има повече умения от британеца.

"Далеч по-прецизен и по-умен боксьор съм от него. И ще го победя брутално. Очевидно е, че той се страхува. Не виждам друга причина. Защо мачът трябва да е в Лондон? Защо битката не може да се проведе на никое друго място? Сами си отговорете", каза Пулев.

Българинът уточни, че не е притеснен от мястото за провеждане на двубоя и от началото на преговорите е настоявал той да бъде на неутрална територия.

"За истинския боец няма такова нещо като идеално място. Той може да се бие навсякъде и не се притеснява за нищо. Избирането на конкретно място е за страхливците. За тези, които предпочитат да говорят много, без да действат", заяви Пулев.

Той уточни, че има подписан договор с Джошуа и британецът няма как да избере да се бие с Фюри, тъй като рискува да плати големи неустойки по споразумението. Според Пулев съперникът му още не се е съвзел психологически от първата си загуба срещу Анди Руис и е въпрос на време да допусне ново поражение.

"Повече от убеден съм, че мога да го направя. Независимо колко много Еди Хърн се опитва да маневрира и да играе малките си игрички, аз ще се изправя срещу Джошуа и ще го победя. Писано е да стане", каза Пулев.

Българинът съжалява, че заради контузия не успя да се изправи срещу Джошуа през 2017 г. Според Пулев "такава е била божията воля" и така победата му ще бъде по-сладка.

Българинът не вярва, че пандемията ще попречи на провеждането на мача. "Дори битката да се състои пред празни трибуни, все още ще бъде интересно събитие. Да, трябваше да отложим мача, но не мисля, че ще отнеме твърде много време, преди да се срещнем на ринга. Подписахме договор и силно вярвам, че ще има битка до края на годината. Повече от сигурен съм, че това ще бъде вълнуващ сблъсък, който ще покаже на света кой е по-добрият боксьор".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини