Италианка разказа, че е била болна от коронавирус още през декември

Болен от Ковид-19 е имало в Италия още през декември, пише италианският в. "Република". Става дума за жена на име Силвия Барбагало, която сама разказва историята си в дълъг пост в профила си във Фейсбук.

Жената, която по професия е организатор на различни културни събития, разказва, че през втората половина на декември се е върнала пътуване до Африка със сина си. На 24 декември вдигнала висока температура и постепенно започнала да развива белодробна инфекция, но бързо е била излекувана с помощта на парацетамол и кортизон.

По това време никой в Италия не говори коронавирус или за Ковид-19 През януари и февруари Силвия е ходила на няколко пъти по работа в Милано. На 21 февруари в Италия е диагностициран първият заразен с коронавирус пациент и за кратко време страната е обхваната от епидемията.

На 6 март преди страната да влезе в пълна изолация заради коронавируса, Силвия си е направила тест от типа тампон или чрез взимане на секрет, но той бил отрицателен, което означавало, че към момента у нея не е имало активна зараза.

В последните дни на общонационалната изолация синът на Силвия се разболял, вдигнал висока температурата и тогава тя решила цялото семейство да се изследва в частна лаборатория. Самата Силвия прави серологичен тест, който показва наличието на антитела в организма й и че има прекарана инфекция, но преди известно време. Според Силвия това е станало именно през декември при връщането й от Танзания в Африка, а не в последващите два месеца, когато тя е пътувала по работа в Милано. Силвия смята, че не е изключено да има и други случаи като нейния в Италия.

Вчера изследване на френски учени показа, че 42-годишен мъж, роден в Алжир и живущ във Франция от много години, е бил заразен с коронавируса през декември, месец преди първия официално съобщен случай във Франция. Днес Световната здравна организация каза, че това не е изненадващо и че може да бъдат открити и по-ранни случаи.

Миналия месец италиански учени намекнаха, че в Италия заразата може да е била още от октомври.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини