4 °C

Шанс за прилагане на smartvillages (“интелигентни селища”) подходи и стратегии за развитие в областта

Проектът"The Preparatory Action on Smart Rural Areas of the 21st Century" (или накратко "Smart Rural project”) стартира през февруари 2020, изпълнява се от Е40 в рамките на две и половина години като се финансира от Европейската комисия. Неговата цел е да промотира и насърчи малките селища в ЕС да разработват и прилагат smartvillages (“интелигентни селища”) подходи и стратегии за развитие. На основата на резултатите от проекта ще бъдат направени заключения относно възможностите за интервенция на бъдещата Общата селскостопанска политика (ОСП) по отношение на smartvillages (интелигентни селища).

В рамките на проекта ще бъдат избрани общо 17 селища на територията на ЕС, които ще получат техническа подкрепа за развитието на smartvillages (“интелигентни селища”) подходи и стратегии. Към момента вече са избрани 5 от тези 17 селища ( по едно в Ирландия, Финландия, Франция, Чехия и Гърция). Предстои да бъдат избрани още 12 селища.

Освен това ще се разработи единен портал за ЕС, на който ще се представи информация за прилагането на smartvillages (“интелигентни селища”) подходи и стратегиивъввсякаеднастрана (както в рамкитенапроекта, така и извъннего) и ресурсизаприлагането им.

Ако мислите, че вашето селище:

се нуждае от подкрепа, идеи и вдъхновение, за да се превърне в “интелигентно селище”
имаентусиазиранилидери, коитомогат да се ангажират да разработят и прилагат стратегия за “интелигентно селище”
иманеобходимиячовешкикапацитет, койтоможе да се мобилизира за развитие на “интелигентни селища”
биималоползва от конкретниекспертнинасоки за прилагане на план за развитие на “интелигентно селище”
в идеалния случай (това не е предварително условие) иманякакъвосновен технически капацитет, включително адекватен широколентовдостъп до Интернет или подходяща инфраструктура за такъв (напримеробщностни пространства)
в идеалния случай (това не е предварително условие) вече сареализиранинякоипървоначални идеи, водещипроекти или дейности по планиране, върхукоитопроцесът за развитие на “интелигентно селище” може да се изгради
отворено е за обмен на знания и сътрудничество с други селища и заинтересовани за развитие на “интелигентно селище” страни

Каквополучавате, акосте избрани?

специализиранаекспертнаподкрепа за разработване и изпълнениенастратегия за развитие на “интелигентно селище”
възможност за посещения на място в други “интелигентни селища” в ЕС
възможности за участие в обмен и изграждане на капацитет с други селища, участници в този проект, чрез събитията на Smart Village Academy
вашето селище ще получи възможност за представеност в дискусии и обмен на европейско ниво

Акосмятате, че вашето селище е готово да се включи в тозипроцес за развитие на “интелигентни селища”, можете да кандидатствате до 5 май 2020 г. за да станете едно от 17-те селища, участницив проекта.

Предложениятамогатдасеподаватдиректноонлайнчрезтозилинкhttps://form.jotformeu.com/E40/smart-rural-application

Ако “познавете” друго българско селище, което отговаря на посочените по-горе критерии, препратете тази информация към някой, който е част от него!

Областният информационен център продължава да информира инициативните хора.

Срокът за това кандидатстване е кратък – 5 май, но и след извънредните мерки ще има сесии и ние трябва да бъдем готови с идеите си. Самата форма за подаване е много опростена, а сега повече отвсякога трябва да се търсят нестандартни, интелигентни решения.

Областен информационен център-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
04 мар 2021
Последни новини