ОИЦ награждава победителите в конкус за есета, посветени на десетгодишнината ни от членството в ЕС

На нарочна пресконференция Областния информационен център /ОИЦ/ - Кърджали обяви наградените участници в конкурса за есе на тема „България в Европейския съюз - 10 години по-късно“. „Есетата се събираха в периода 10 март – 7 април 2017 г. Поканени за участие бяха студенти от филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр.Кърджали, както и ученици от ЕГ „Христо Ботев“ - кръжок „Публична реч“ , реализиран по проект „Твоят час“, финансиран по ОПНОИР, припомни експертът в ОИЦ Мариана Петрова. И обяви имената на наградените участници и техните творби, оценени от компетентно жури. 
В Първа група – студенти, първо, второ и трето място си поделиха съответно Полина Илиева от ПУ“ П.Хилендарски“, Мария Русенова, СУ „Кл.Охридски“, Петя Зенгин от ПУ“П.Хилендарски“.
Във втора група – ученици първите три места са за Росица Черкезова, Фидрес Шевкед и СезенДикме, и Виктория Димитрова и Полина Милушевa.
Мариана Петрова изказа специални благодарности за съдействието при организацията на конкурса на г-жа Маргарита Атанасова от ПУ“П.Хилендарски“-филиал гр.Кърджали и преподавателят е ЕГ “Христо Ботев“ - г-жа Надежда Карагьозова.
Експертът каза, че ОИЦ-Кърджали продължава участието си в Националната инициатива „Заедно за Европа“, инициирана от Мрежата от 28 Областни информационни центъра.
Предстоящи прояви до края на инициативата са среща с екипа на проект „Помощ в дома“ в община Крумовград, както и с потребители на услугите към звеното за социален патронаж по повод 60-та годишнина на ЕСФ, която ще се проведе на 26 април, предвиденият за 28 април Ден на отворените врати в Парк „Арпезос Север” - част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ и заключителното събитие-хепънинг с награждаване на победителите от конкурса за есе, което ще се случи на 9 май. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини