Заведенията пред фалит. Готови с предложения за мерки и протест (видео)

Мярката 60 на 40 да влезе в действие от деня на отварянето на заведенията и да има данъчна ваканция, с която да се отложат плащанията към банките. Това са част от мерките, които предлагат от Българската асоциация на заведенията в писмо до правителството, съобщи председателят на асоциацията Ричард Алибегов пред NOVA.

Според него 50% от заведенията са пред фалит. От асоциацията настояват за спешна среща с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. 

"Изчакахме до 31 март, за да видим какви мерки ще получим от държавата. Видяхме, че тези мерки, даже и в обновения си вариант от онзи ден, не покриват нашия бранш с нищо", посочи Алибегов.

"Ресторантьорството и туризмът, както в европейски мащаб, така и в България, в момента са закрити и не не работят. Има възможност за кетъринг услуги, но това е от 1 до 5% оборот за търговския обект. Това в никакъв случай не покрива нищо", каза още той.

Според Алибегов предприетите до момента мерки работят за предприятията, които имат намален капацитет или спад в оборота. „Менда Стоянова каза, че мярката 60 на 40 е за работещи предприятия. Това не е мярка, от която спрял бизнес като нашия, може да се възползва. Тя би могла да е работеща за нас едва когато отворим“, допълни той.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Зю
    Зюмбюл
    5 -1
    12:43, 10 апр 2020
    Този замбирания, къдрокоско стана много активен през последните месеци! Кой го лансира толкова?
    Той ли ще организира Протеста? У Хаской всичко работи, кой е пред фалит и кой не?!!!
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    19:18, 10 апр 2020
    А га духаше на Бойко не пъшкаше!Въх и фалшивия мъжкар.
Последни новини