iPhone с 5G може и да дойде навреме

Феновете на Apple могат да отдъхнат: Foxconn официално потвърди, че производството на следващия iPhone с очаквана 5G връзка най-вероятно ще почне навреме, за да се спази есенната премиера на новите телефони.

Китайците са основния партньор на Apple в производството на смартфони. Няколко техни завода трябваше да бъдат затворени за месец заради епидемията от коронавирус, но вече започнаха нормална работа. Независимо от това, мнозина се притесняваха, че това забавяне може да наруши производствения процес.

Сега компанията работи с инженерите на Apple, за да навакса изгубеното време. Прогнозите са оптимистични, но Foxconn предупреди, че ако в следващите седмици или месеци се наложи ново забавяне, трафикът най-вероятно ще бъде променен.

Обикновено сглобяването на първите комерсиални телефони на Apple започва през юни когато трябва да се изчистят последните проблеми. Масовото производство започва през август, така че апаратите да са готови за премиера през септември. Разбира се, Apple ще иска да спази максимално календара, ако се надява да догони своите конкуренти в 5G надпреварата.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини