Apple пренастройва производството си, ще прави медицински шлемове

Световният производител на телефони и компютри Apple започва производството на медицински шлемове, които да пазят лицата на здравните работници, съобщава Би Би Си.

Изпълнителният директор Том Кук обяви в неделя чрез Туитър, че моделът вече е създаден и защитното приспособление започва да се произвежда.

Технологичният гигант планира да произведе повече от милион шлемове до края на тази седмица и същото количество всяка следваща седмица. С такива ще бъдат подсигурени първо медицинските работници в САЩ, а след това ще започнат доставки и до други страни.

Координираме работата си с медици и представители на правителствените власти в САЩ, за да може първите доставки да отидат там, където са най-необходими.

За Apple това е труд, чрез който можем да покажем любовта и благодарността си - казва Кук и съветва хората да спазват съветите на властите, като стоят у дома и ограничават социалните контакти.

Компанията вече е дарила 20 милиона маски за лице, за да помогне за овладяване на разпространението на вируса по света, казва още Кук.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини