16 °C

Медицинският съвет към МС прекратява дейността си

Медицинският съвет, който бе създаден към Министерския съвет след откриването на първите случаи на Ковид у нас, прекратява дейността си, са обявили негови членове, цитирани от bTV.

Съветът действа само две седмици, в които издаде наръчник от 400 страници с медицински насоки към специалистите.

Първоначално, съветът бе обявен като изцяло насочен към медиците орган, който да ги консултира как да действат в ситуация на епидемия от Ковид-19. За разлика от този съвет, Щабът трябваше да дава по-широки насоки в различни сфери на медицината.

Създаването на "алтернативен щаб" обаче предизвика недоумение у мнозина и бе критикувано. Още след първата медийна изява станаха видни остри противоречия между двата екипа - относно това дали трябва да има масово тестване на населението за Ковид на етап, на който тези тестове не дават сигурен резултат. Медицинският щаб в лицето на доц. Мангъров се обяви на няколко пъти за тази мярка, а ген. Мутафчийски бе непреклонен - докато той е начело на НОЩ, това нямало да се случи и нямало да позволи на "търгаши" да похарчат милиони за ненадеждни тестове. Стигна се и дотам премиерът лично да разкритикува инфекционистът доц. Мангъров за позицията му, че от маските няма особен смисъл. Тази визия противоречеше на заповедта на здравния министър маски да се носят на публични открити и закрити места. Заповедта само няколко часа по-късно бе отменена.

По първоначална информация причината Медицинският съвет да спре дейността си е, че той вече е изпълнил задачата си.

Все още МЗ и МС не са потвърдили новината.

Източник: offnews

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Fi
  firebg
  3 -2
  10:27, 5 апр 2020
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
 • 2
  12
  12345
  2 -9
  11:41, 5 апр 2020
  Този изкуфял доцент е Менгеле на 21 век Виж коментара
 • 3
  ,
  ,
  10 -2
  12:04, 5 апр 2020
  Шайката не търпи конкуренция.
 • 4
  Ге
  Георги
  5 -2
  13:13, 5 апр 2020
  Работата на правителството по отношение на корона вируса:
  „Вървял си един по улицата и енергично мятал ръце и повтарял:
  -Kъъъъъъъш къш, къш, къъъъъш!
  Случаен минувач му прави впечатление и го пита:
  -Ко прайш бе, пич?!
  -Гоня крокодилите бе, не виждаш ли…
  -Ми то тука няма крокодили.
  -Няма я, щот ги гоня…..“
 • 5
  Jo
  Joker
  5 -6
  13:19, 5 апр 2020
  Неговата теорията беше най първобитнита! Все е едно не е лекар, а автомонтьор! Давайте да се заразяваме, така и така 70% от населението щяло да се зарази??? Колко гениално, колко професионално! Е, може да дадем, по някоя друга жертва, я баща, я майка, ама ще имаме имунитет! Това решение можеше и Гошо от квартала, да го предложи! Само, че Гошо не е лекар, не е доцент, не е в кризистен щаб и не взима тлъст хонорар!
  • Ку
   Куна
   1 -1
   23:19, 5 апр 2020
   Не е най-първобитно, а най-вярно и научно обосновано. Който е учил статистика и теория на вероятности го е разбрал.
  • Jo
   Joker
   2 0
   00:51, 6 апр 2020
   Най - вярно и научно обосновано??? За кой? Учените и математиците, но не и за лекарите, те са дали хипократова клетва, ако не знаеш! За тях е най-важен човешкият живот, а не математика! Или ти не правиш разлика между лекар и учен! А между другото точно математиците и теорията на вероятността, разубеди Англия за стадният имунитет! Моля те, не се изказвай не подготвен!

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини