Две дарения на лични предпазни средства получи днес Община Чепеларе

Общо 517 маски получи в две дарения днес Община Чепеларе. Дарение от 378 броя качествени предпазни медицински маски за многократна употреба получи Общинска администрация на Чепеларе на 25 март. Благородният жест е от фирма „КРИСБО“ ЕООД. Второто дарение от 139 броя предпазни маски за многократна употреба, 200 броя латексови санитарни ръкавици и 17 големи флакона дезинфектанти идва от Димитър Пеев от Баните.

Получените лични предпазни средства ще бъдат раздадени на гражданите на община Чепеларе, като в тази връзка Общинска администрация отправя призив към гражданите да се даде предимство на тези, които наистина нямат друг вариант за снабдяване с медицински маски.

Общината отправя призив към гражданите, които имат предпазни маски и/или възможност да се снабдяват с такива, да не се възползват от първите предназначени за населението количества.

В най-кратки срокове Общинска администрация ще подсигури и количествата лични предпазни средства, нужни за пълно покриване потребностите на населението.
Заявяване на предпазна маска гражданите могат да направят на телефоните на Горещата линия за доставка на храна, лекарства, стоки от първа необходимост и за подаване на сигнали: 03051/8146 и 0886 200 341.

Общинска администрация – Чепеларе отправя апел и към бизнеса и всички граждани, които имат възможност да дарят консумативи и оборудване, нужни за справяне с кризата, да го направят, а общинското ръководство благодари на дарителите.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини