Седмокласници щурмуват гимназиите с Вазов

Първа глава на „Под игото" се падна в изтегления днес изпитен вариант за седмокласници при кандидатстването им в профилираните гимназии. Изпитът по български език и литература започна точно в 9 часа. От записаните 884 седмокласници 12 решиха да не се напъват и останаха в леглата.

Дядо Вазов шокира част от седмокласниците, които очакваха някой „традиционен" автор. Те разчитаха да наваксат с 50-те тестови въпроса с по 4 възможни отговора върху граматиката на българския език.



Който не пише преразказ няма как да се размине с двойката, предупреди преди няколко дни образователният министър Даниел Вълчев. И докато някои разчитаха на граматиката си или на Вазов, други наблягаха на шоколада/виж снимка на деня/, водени от принципа сито тяло - пълен ум. Изпитът продължава три часа.



Тестът по Математика е на 25-ти юни. За приемните изпити са одобрени три училища в региона - хасковските "Христо Смирненски" и "Иван Рилски" и димитровградското "Пенчо Славейков". Крайните резултати ще са ясни до 2-ри юли. Каквито и да са те обаче, минимум 14, а максимум 20 от заявените в училищата паралелки оставят без ученици, защото броят на свободните места в гимназиите е с 360 повече от кандидатите.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини