21 °C

Славейковци ще творят по няколко теми в конкурс


Директорът на Средно училище "Петко Рачов Славейков" обяви днес на фейсбук страницата си нарочен конкурс, в който многобройните възпитаници на елитното школо да могат да изявят талантите си. Липсата на физически контакт не означава, че присъщата за славейковци активност ще отслабне. Конкурсът е широкообхватен и дава възможност на всеки един ученик да се включи. Темите са няколко, а регламента директорът Багдасаров обяснява така:
" Знаете, че нашата сила е в прекия контакт, но положението е такова – ИЗВЪНРЕДНО!
Благодаря ВИ още веднъж за ВСИЧКО, което правите!
Все пак, за да отговорим на онзи впечатляващ НАДПИС – ИСТИНА на върха на нашата прекрасна сграда - „УЧИЛИЩЕ ЗА ШАМПИОНИ“, ще вкараме и онзи елемент, без който не можем.
Той се изразява в една от думичките:
- СЪРЕВНОВАНИЕ
- НАДПРЕВАРА
- СЪСТЕЗАНИЕ,
или по точно е 3-тото основно послание от девиза на нашето училище:
„УЧИ, ПЕЧЕЛИ, КОНКУРИРАЙ, ОЧАРОВАЙ!!!!!
Скъпи ученици, обявявам конкурс за индивидуална творческа дейност по теми:
● Моята пролет
● Уча, печеля, конкурирам, очаровам - дистанционно
● Аз и Корона вирусът
● 170 години от рождението на Иван Вазов- патриарх на българската литература
Право на участие: всички ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 1 - 4 клас , 5-7 клас и 8 – 12 клас.
Участието в конкурса е индивидуално .
Цели – Насърчаване на вътрешната потребност за творческа и индивидуална изява на учениците, не забравяйки, че все пак сме ученици в „Училище за шампиони“, където обичаме да се конкурираме.
Изисквания към творбите:
Всеки участник има право да се включи в конкурса с творба/и във всяка една от следните форми на изява:
- За възрастова група 1 - 4 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
- За възрастова група 5 – 7 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
- За възрастова група 8 – 11 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Есе
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
 Рисунката да е с максимален формат 35/50 см, като всички ученици могат да използват свободно избрана техника и материали (акварел, графика, колаж, темперни бои, молив, флумастер,пастели). Рисунката да се паспартира (формат на паспартуто до 50/70 см). Върху нея да не се отбелязва името на автора.
Критерии за оценка:
・ Оригиналност на идеята, претворяваща темата.
・ Нестандартна гледна точка към величавите събития и личности , към заветите и вдъхновяващия пример, които ни оставят.
・ Адекватна интерпретация на избраната тема.
・ Проява на богата езикова и литературна култура, на интелектуален потенциал и хуманитарна образованост в създадените писмени творби.
・ Съобразяване на рисунката с посочения формат.
・ Високо качество в техническо отношение.
Организация на конкурса:
・ Творбите за участие в конкурса ще се приемат до 27 март 2020 г. (петък),
・ Ще бъдат присъдени съответно I-ва, II-ра и III-та награди (предметни награди), както и ще се организира екскурзия до избрана местна дестинация (в областта)
Е – мейл: slaveikovchampioni@abv.bg
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини