18 °C

Славейковци ще творят по няколко теми в конкурс


Директорът на Средно училище "Петко Рачов Славейков" обяви днес на фейсбук страницата си нарочен конкурс, в който многобройните възпитаници на елитното школо да могат да изявят талантите си. Липсата на физически контакт не означава, че присъщата за славейковци активност ще отслабне. Конкурсът е широкообхватен и дава възможност на всеки един ученик да се включи. Темите са няколко, а регламента директорът Багдасаров обяснява така:
" Знаете, че нашата сила е в прекия контакт, но положението е такова – ИЗВЪНРЕДНО!
Благодаря ВИ още веднъж за ВСИЧКО, което правите!
Все пак, за да отговорим на онзи впечатляващ НАДПИС – ИСТИНА на върха на нашата прекрасна сграда - „УЧИЛИЩЕ ЗА ШАМПИОНИ“, ще вкараме и онзи елемент, без който не можем.
Той се изразява в една от думичките:
- СЪРЕВНОВАНИЕ
- НАДПРЕВАРА
- СЪСТЕЗАНИЕ,
или по точно е 3-тото основно послание от девиза на нашето училище:
„УЧИ, ПЕЧЕЛИ, КОНКУРИРАЙ, ОЧАРОВАЙ!!!!!
Скъпи ученици, обявявам конкурс за индивидуална творческа дейност по теми:
● Моята пролет
● Уча, печеля, конкурирам, очаровам - дистанционно
● Аз и Корона вирусът
● 170 години от рождението на Иван Вазов- патриарх на българската литература
Право на участие: всички ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 1 - 4 клас , 5-7 клас и 8 – 12 клас.
Участието в конкурса е индивидуално .
Цели – Насърчаване на вътрешната потребност за творческа и индивидуална изява на учениците, не забравяйки, че все пак сме ученици в „Училище за шампиони“, където обичаме да се конкурираме.
Изисквания към творбите:
Всеки участник има право да се включи в конкурса с творба/и във всяка една от следните форми на изява:
- За възрастова група 1 - 4 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
- За възрастова група 5 – 7 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
- За възрастова група 8 – 11 клас:
・ рецитация на лирическа творба – на видео запис
・ Стихотворение
・ Разказ
・ Есе
・ Рисунка
・ Мултимедийна презентация
 Рисунката да е с максимален формат 35/50 см, като всички ученици могат да използват свободно избрана техника и материали (акварел, графика, колаж, темперни бои, молив, флумастер,пастели). Рисунката да се паспартира (формат на паспартуто до 50/70 см). Върху нея да не се отбелязва името на автора.
Критерии за оценка:
・ Оригиналност на идеята, претворяваща темата.
・ Нестандартна гледна точка към величавите събития и личности , към заветите и вдъхновяващия пример, които ни оставят.
・ Адекватна интерпретация на избраната тема.
・ Проява на богата езикова и литературна култура, на интелектуален потенциал и хуманитарна образованост в създадените писмени творби.
・ Съобразяване на рисунката с посочения формат.
・ Високо качество в техническо отношение.
Организация на конкурса:
・ Творбите за участие в конкурса ще се приемат до 27 март 2020 г. (петък),
・ Ще бъдат присъдени съответно I-ва, II-ра и III-та награди (предметни награди), както и ще се организира екскурзия до избрана местна дестинация (в областта)
Е – мейл: slaveikovchampioni@abv.bg
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини