Кметът на Ардино за коронавируса: Оптимист съм! Искаме и правим всичко възможно за доброто на хората!“

„Нашите съграждани, които се завръщат от рискови страни,  са съзнателни и сами се подлагат на доброволна карантина, заедно с другите членове на семействата си, съгласно заповедите и указанията на Министерството на здравопазването. Имаме подобни случаи. Благодаря на всички, които показват такава отговорност. Трябва да бъдем изключително отговорни и разумни. Най-важното е да опазим човешкия живот.  Всеки освен за своето здраве, трябва да мисли и за здравето на околните. Да покажем, че в трудни времена можем да се обединяваме. Всички институции трябва да бъдем в добра координация. Трябва да вярваме винаги в себе си. Оптимист съм! Искаме и правим всичко възможно за доброто на хората!“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щабза борба с Корона вируса Covid-19.На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им. Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов съобщи, че 19 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“. Напомняме, че карантичният период поставен за хора, които са се завърнали от страни с усложнена епидемична обстановка трябва да се спазва.

Управителят на местната Многопрофилна болница за активно лечение д-р Гюнер Осман, уточни, че лечебното заведение разполага с 10 легла и има 2 вентилатора за дишане, които са в операционната, но могат при нужда да се ползват и от други нуждаещи.

Припомняме, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862,жителите на общината  могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини