25 °C

Кметът Хасан Азис с нова заповед, ограничава се туризма и събирането на хора

                         З   А   П   О   В   Е   Д                          

                        

                                         №  290

                                гр. Кърджали,   17.03. 2020  г.

      На основание чл. 44, ал. 2, от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл.29, чл.31, чл.63 от Закона за здравето, актуализирана Заповед № РД-01-124/13.03.2020г. и Заповед №РД-01-131/17.03.2020г.  на Министъра на здравеопазването на Република България,

                                          Н   А   Р   Е   Ж   Д   А   М:

       I.ИЗМЕНЯМ И ДОПЪЛВАМ текста на т.II.1 И ДОПЪЛВАМ т.II.4, 5 и 6  от  Заповед  №279/15.03.2020 година,  който придобива следния вид:

  

На територията на община Кърджали до второ нареждане:

 Преустановявам фунционирането на :

Туристически    информационни   центрове   на    територията   на

общината;

     -    Археологически комплекс ,,Перперикон“;

Регионална    библиотека  ,,Никола Й. Вапцаров“   и   останалите  

библиотеки на територията на общината;

Спортен комплекс ,,Арпезос“ и останалите спортни зали и плувни

басейни на територията на общината.

      4. Считано от 18.03.2020 г. преустановявам дейността на детска млечна кухня към Домашен социален патронаж.

      5. Домоуправителите на жилищните блокове да организират ежедневно почистване и дезинфекция на общите части на блоковете, включващо: брави на вратите, стълбищни парапети, асансьори, домофони, пощенски кутии и др.. Стриктно и точно да спазват режима за вписване на новопристигнали и новонастанени лица в домовите книги и да наблюдават карантинираните  лица от входа или блока за спазване.

       6. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.

       Срокът и обхватът на мерките може да бъде променяни в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната и общината.

       Настоящата Заповед да се доведе до знанието на заинтересованите лица и институции.

       Контрол по изпълнение на т.II.1 и т.II.4 от заповедта възлагам на г-жа Веселина Тихомирова – заместник кмет на община Кърджали.

       Контрол   по   изпълнение   на   т.II.5   от   заповедта    възлагам    на

г-жа Гюлфидан Мустафа –директор на дирекция ОССД в общинска администрация гр. Кърджали.

                                          

                                                                      КМЕТ  НА  ОБЩИНА

                                                                      К Ъ Р Д Ж А Л И:  …………………

                                                                                          /инж. ХАСАН  АЗИС/

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
13 авг 2020
Последни новини