Областната дирекция на МВР призовава да се спазва домашната карантина, рискува се наказателно преследване

ОД на МВР-Кърджали призовава жителите на областта, които се завръщат от чужбина, строго да спазват задължителна домашна карантина за срок от 14 дни. Мярката е наложена със заповед на здравния министър срещу разпространението на коронавируса. Напомняме на гражданите, че с направени изменения от Народното събрание в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи. Апелът на ОД на МВР-Кърджали към завръщащите се в областта от чужбина е да не нарушават карантината, за да не попадат под наказателно преследване.

Проверка за нарушена заповед за защита от домашно насилие се извършва в РУ-Ардино. 54-годишен мъж нанесъл удари и отправил закани към съпругата си на 12 март в жилището им. С постановление на Районната прокуратура проверката е по три текста от Наказателния кодекс – чл.131, ал.1, т.5а, чл.296, ал.1 от чл.144. Група „Охранителна полиция“ работи по случая.

 Нарушена дистанция е станала причина за пътнотранспортно произшествие на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали. Малко след 7 часа вчера лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 47-годишен, блъснал движещ се пред него и намаляващ скоростта „Мерцедес“ с 57-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора, причинил произшествието, е с отрицателен резултат, а на другия водач пробата е положителна – 0,66 промила. Съставени са два акта по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини