Започва дезинфекция и машинно миене на Кърджали

Община Кърджали изпрати писма до директорите на ОП“Озеленяване, благоустройство и чистота“ и наЗЗД “ГрийнПартнърс-БКС” за дезинфекция на зелените площи  и машинно миене на обществените места на територията на гр. Кърджали. Възложителните писма са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19  и обявеното с Решение от 13.03.2020г. на Народното събрание извънредно положение, както и с издадената Заповед на министъра на здравеопазването, относно въвеждането на противоепидемични мерки на територията на Р България до 29.03.2020г.

От вторник ОП“ОБЧ“ започва дезинфекция на 81 детски площадки в центъра и кварталите на Кърджали по изготвен график.Ще бъде извършена дезинфекция на парковете, пространствата пред паметниците,  скверовете пред централната църква, пред ресторант „Москва“, Дома на културата, Художествената галерия, местата за почивка от ул.“Булаир“ до Автогарата, по бул.“Беломорски“ и др.

Дезинфекцията на Зелената система ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на гражданите, преминаващи през парковете и градините, или почиващи в тях.

От сряда ЗЗД “ГрийнПартнърс-БКС”ще започне машинно миене на улиците в гр. Кърджали по  график. Всички улици първа категория  ще се мият всеки ден, всеки ден, улиците втора категория – три пъти седмично, улиците трета и четвърта категория – един път седмично.Във водата в цистерните ще се добави дезинфектант, одобрен от Министерството но здравеопазването.Миенето ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на движението. Ще се измиват и прилежащите тротоари, площади и други пешеходни пространства.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини