Кметовете на села в община Кърджали ще следят за пристигащи от рискови държави

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и членовете на Общинския кризисен щаб започнаха днес срещи по райони  с кметовете на населени места  и кметските наместници от община Кърджали за разясняване на ограничителните мерки  против разпространението на   коронавируса и тяхното спазване по места.

Кметът на общината  издаде заповед №280/16.03.2020г., с която кметовете и кметските наместници в населените места се задължават да разясняват ежедневно на населението основните мерки за защита от вируса и да следят за спазването им.

Кметовете ще водят Регистър на хората, пристигащи/пристигнали от чужбина и  на хората, работили  продължително време  в други градове.

    Със заповед №280/16.03.2020г.  кметовете се задължават да не разрешават провеждане на семейни събирания, местни празници и чествания (тържества).

Кметовете и кметските наместници трябва да направят специална организация на посещенията в кметствата за административни услуги и получаване на пенсии, като не се допуска струпване на хора вътре в кметствата, така и пред тях. Да дезинфекцират кметствата и тротоарите пред входовете, детските площадки, пейките на обществените места, автобусните спирки  и други места за обществено ползване.

       Да контролират работещите магазини, аптеки и други разрешени търговски обекти да дезинфекцират помещенията и тротоарите пред тях.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

        

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини