9 °C

Стив Бушеми като Бог, какъвто си го заслужаваме

Какво ще стане, ако Бог (Стив Бушеми) е мързеливо изкукало старче, на което просто не му се занимава с нас, а всички в предприятието му „Рай“ ООД са посредствени идиоти, на които им е писнал трудов стаж от 80 хиляди години без надежда за пенсиониране? Става това, което става в момента – всички тук, долу, сме прецакани на макрониво, а единствената молитва, която се сбъдва, е да си намерим ключовете.

„Чудотворци“ започва така, че човек се чуди дали това ще e следващият култов сериал или точно обратното. Определено се чувства, че върви по стъпките на „Доброто място“ с Тед Дансън и тепърва ще става все по-смешно.

Хората, които като мен търсят отчаяно заместител на „Теорията на големия взрив“, може би е добре да потърсят утеха при Стив Бушеми или поне да му дадат шанс.

Голяма подкрепа за „Чудотворци“ e Даниел Радклийф (Хари Потър), който тук играе единственият клетник, работещ в отдела „Сбъднати молитви“. Той обаче, както казах, се занимава предимно с намиране на ключове и ръкавици.

Надеждата почти е угаснала, когато на хоризонта се появява новата служителка в отдела на мечтите – ангелът Елиза (Джералдин Висванатън). Тя е типичен новак – иска да спаси планетата и човечеството, да се справи с глобални проблеми като болести и бедствия. Само че нито Бог, нито някой друг разбира ентусиазма й. Още в самото начало се опитват да го убият с думи като: „Трябва да разбереш, че е късно да спасиш Земята, не сме 30 000 г. пр. Хр. Не са двайсетина голи хора и стадо динозаври, които мърсуват в пещерата“.

Елиза обаче гори в работата и сключва на пръв поглед лесен облог с Бог и от това зависи окончателното приключване на експеримента на Бог със Земята.

Задължително е да спомена и изпълнителния директор на Бог, Санджей (Карън Сони, когото не може да не сте запомнили като Допиндер от „Дедпул“). Тук той е не по-малко смешен, всяка сцена с него е истински забавна.  

„Чудотворци“ е по книгата What In God’s Name на Саймън Рич от 2012 г., което означава, че има доста поле за развитие. Първият сезон има 7 епизода от по 20 минути. Освен това е замислен като антология, т.е Даниъл Радклиф може да не се появи в следващия сезон. Което е добре, защото тук едва ли ще се създаде спойка като тази при „Модерното семейство“ или „Теорията на големия взрив“. Нека оставим бъдещето да ни изненада.

Източник: https://momichetata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини