15-годишният от Хасково не е с коронавирус

Няма коронавирус при 15-годишното момче от Хасково, което бе изолирано в Инфекциозното отделение на местната болница. Това показват резултатите от изпратената проба в Националната референтна лаборатория в София, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Преди дни тийнеджърът вдигнал температура след завръщането си от лагер в Холандия, където имало и деца от Италия. Тъй като държавата е засегната от заболяването са били взети превантивни мерки и детето е изследвано.

Междувременно днес, в Националната референтна лаборатория за новия коронавирус COVID-19 са изследвани още 8 проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас. Всички те са отрицателни.

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия.

В Националната референтна лаборатория по-късно днес са постъпили проби от Русе, резултатите от които ще излязат утре, 27 февруари.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ло
    локомотива
    16 -1
    19:11, 26 фев 2020
    Да не дава господ ама тука в нашия Хасковския район трудно ще ни хване тая корона,ние имаме имунитет от неохим,вулкан,тец,кариерите,толкова сме натровени че тоя грип ша види бая зор,плюс това тука е пълно с ракиени казани и яко се жули ракия.
  • 2
    77
    7777
    10 -1
    19:44, 26 фев 2020
    Имам чувството,че този народ съвсем е изтрещял!Цял ден слушам по радиото за корона вирус!По телевизията корона вирус!Сега и тука корона вирус!Добре де,нужно ли е след като няма нито един болен от тази болест!!!???
  • 3
    Бе
    Белия лъв
    7 -1
    19:51, 26 фев 2020
    Побъркахте се с тия вируси.
  • 4
    Мд
    Мдааа
    10 0
    20:48, 26 фев 2020
    Забравихте и урана във водата, това си е жив антидот, ха ха ха
  • 5
    Пише в статия в Хасково нет , че
    "Борисов каза : Държавата нямала да плаща болничните на болните от корона-вируса, понеже болните сами си били виновни "
    • Би
      Биолог
      1 0
      09:49, 28 фев 2020
      Ако отида на преглед и не кажа, че съм пътувал някъде, ще го пишат за най-обикновен грип и пак ще си взема болничен. В 99.99% от медицинските центрове в България не правят каквито и да било тестове ако си със съмнение за грип. Симптомите на короната са почти паралелни с грипът. Сами си правете изводи колко са "подготвени" в болниците.
      Иначе няма от какво да се притесняват хората от коронавируса. Единствените рискови групи са пенсионерите и тези с друго заболяване (диабет, имунокомпроментирани и т.н).

Случаен виц

Последни новини