Временно спрели доставките на бутилирана вода в хасковско училище

За липса на бутилирана вода в ОУ "Любен Каравелов" в Хасково сигнализира читател на Haskovo.net, пожелал анонимност. "Не е нормално малките ученици, които не могат да излизат до най-близкия магазин да пият вода от чешмата", пише подателят на сигнала.

Директорът на училището Сашка Бакшишева потвърди, че от началото на тази година не раздават бутилирана минерална вода на учениците, тъй като така й били казали от община Хасково. Тя увери обаче, че децата са били запознати със ситуацията и са били предупредени да си осигуряват сами вода.

От кметството обаче отрекоха да е имало такова нареждане - нито писмено, нито устно. При бърза справка от администрацията установиха, че за януари действително от хасковското училище не е представена фактура за вода, средства за която се възстановяват от кметството, тъй като е забранено да се пие вода от чешмите в Хасково. "Защо директорката на това училище е решила, че няма да купува вода, ние нямаме обяснение", заявиха от администрацията.

След запитване на Haskovо.net, от общината казаха, че са провели разговор за ситуацията с директорката на училището, но тя настоявала, че такива указания са й били дадени без да посочи конкретен човек. Бакшишева обаче днес поръчала вода, която ще бъде раздавана на учениците.

От общината бяха категорични, че все още не е отпаднала необходимостта от закупуване на бутилирана вода в хасковските училища, детски градини и социални заведения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ха
    Ха-ху
    24 -4
    19:24, 26 фев 2020
    Един не чул, друг не видял, държавата на свободните радикали. Поне с децата не се подигравайте, че и без това намалят катастрофално!
  • 2
    Ру
    Ружа
    23 -3
    19:26, 26 фев 2020
    Как пък само г-жа Бакшишева не е разбрала, че заявките за вода продължават!?! Чудна работа, ами като не може да помни разни разпореждания и указания да се оттегли в заслужена почивка т.е. пенсия, другия вариант е, да са похарчили парите за нещо друго и сега ще се правим на интересни.
  • 3
    Тр
    Тръстиков
    28 -1
    20:08, 26 фев 2020
    Тяа вода Бачково е все едно съм я напълнил от гьоля!
  • 4
    Пе
    Петя Ванчева
    14 -1
    08:31, 27 фев 2020
    То и в училище ,,Климент Охредски,, не дават на децата вода
  • 5
    Ня
    Някой
    10 -4
    08:38, 27 фев 2020
    До скоро даваха в Климент, поне аз съм го виждал с очите си. Вода "Балдаран", тя е горе долу същата като Бачково, но малко по добра.
  • 6
    Пе
    Петя Ванчева
    8 0
    09:06, 27 фев 2020
    Даваха в Клинент ама още от декември не дават
  • 7
    Ха
    хасан
    6 0
    09:37, 27 фев 2020
    А маски за учениците имали поръчани
    • Pm
      PMG
      7 -1
      09:57, 27 фев 2020
      Наши учители бяха в Италия и понеделник бяха на работа. Няма ли да се потърси отговорност от директорката.
  • 8
    Пи
    Пинчо
    3 0
    11:56, 27 фев 2020
    Не знаете ли, чия е вода "Бачково"??? Няма случайности ....
Последни новини