БЧК Кърджали набира дарения от бутилирана минерална вода за социалните заведения

По повод влошените качества на питейната вода в Кърджали Областният съвет на БЧК стартира акция за набиране на дарения от бутилирана минерална вода. Червенокръстците се обърнаха с призив към граждани и фирми да помогнат на хората, настанени или ползващи услугите на социалните заведения в Кърджали.
„Общият брой на хората, които се нуждаят от нашата подкрепа е двеста и пет души, а даренията от бутилирана минерална вода ще се приемат в нашия офис, който се намира на ул.”Отец Паисий”, обясни Жана Чакърова, директор на БЧК Кърджали
Тя уточни, че стартиралата кампанията е по молба на областния управител на Кърджали Бисер Николов, защото вече седмица водата в Кърджали, Момчилград и 35 села не е годна за пиене и готвене.
Дарената бутилирана минерална вода чрез Червения кръст ще бъде предоставена на Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания „Надежда“, ЦНСТ „Детска мечта“, ДМСГД, Дом за стари хора, Хосписите „Добролюбие“ и „Червен кръст“, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със психични проблеми „Орфей“ и ЦСРИ на лица със зрителни увреждания „Недялка Камбурова“.

Очакваме ви на адрес : Кърджали, ул. „Отец Паисий“ № 8, бл. 1, ОС на БЧК и на телефон за контакт : 0361/65109 от 8 до 17 часа.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини