16 °C

Ардинските ловци отстреляха 240 диви прасета, планът е преизпълнен

Традиционна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино събра през уикенда в комплекс „Перла“ стотици ловци и риболовци. Въпреки удължаването на срока за групов лов на дива свеня до 16 февруари заради заболяването Африканската чума по свинете, ръководството на Сдружението взе решение да прекрати ловните излети от 1 февруари поради популацията им.

Грандиозното ловно събитиеуважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, заместникът му Неджми Мюмюнходжов,председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам. директорът на местното Държавно горско стопанство инж. Веселин Ангелов.

Специален гост на вечеринката бе председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали инж. Васил Дончев.

Шефът на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов отчете изминалия ловен сезон за успешен. „При план за отстрел 216 броя диви свине, ние сме отстреляли 240. Искам да благодаря на всички председатели, отговорници и ловци, че при организирането на ловните излети не бяха допуснати инциденти. Благодаря ви, че бяхте примерни и отговорни. Нека да си пожелаем и много наслука през новия сезон!“, заяви Байрамов.

Кметът на общината инж. Изет Шабан пожела здраве и слука на ловците и риболовците. „Разбрах, че изминалият ловен сезон е бил успешен и ползотворен. Ловът е отговорност към природата и животните. Надявам се, следващият сезон да бъде още по- добър“, заяви инж. Изет Шабан.

В своето приветствие, председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали инж. Васил Дончев същопожела здраве и слука на ловците.„За мен е изключителна чест, че съм поканен да присъствам на вашия празник. Ловът е страст и емоция. Преди десетилетия ние бяхме едно Сдружение. През 2001 година вие се отделихте от нас. През годините винаги сме поддържали добри и колегиални отношения. Радвам се, че се развивате добре. Имате успехи! А най-важното е, че двете Сдружения нямаме инциденти“, заяви инж. Васил Дончев.

Най-много диви прасета и хишниципрез сезона е ударил дружинка „Ардино 2“ с председател Сергей Арнаудов –67 броя прасета и 4 броя лисици, на второ място са ловците от Млечино с председател Акиф Местан, ана трето Бял извор с председател Митко Илиев.Ловна дружинка „Ардино 1“ спечели приза за най-добри природозащитници.

С грамоти и парични премии  бяха наградени ловците, които отстреляхаглигани с трофейна стойност. Това са Николай Чаушев от дружинкаБял извор, Бисер Палазов от Ардино 2 и ЗаферДжеферов от Русалско.

Емин Емин от Млечино е ловецът, който е отстрелял най-много диви свине – 7 броя, а Реджеб Ахмед от дружинка „Ардино 1“ е отстрелял най-много хишници – 8 броя лисици.

Много награди имаше по време на традиционната томбола, която се организира на всеки празник с материални награди от ловни атрибути. Най-голямата награда (цяло диво замразено прасе) спечели Максим Яворов от дружинка „Ленище“.

Вечеринката продължи до късно с много музикални поздрави, а за високия емоционален градус се погрижи оркестър „Елит“ от Кърджали.
Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини