23 °C

Ардинските ловци отстреляха 240 диви прасета, планът е преизпълнен

Традиционна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино събра през уикенда в комплекс „Перла“ стотици ловци и риболовци. Въпреки удължаването на срока за групов лов на дива свеня до 16 февруари заради заболяването Африканската чума по свинете, ръководството на Сдружението взе решение да прекрати ловните излети от 1 февруари поради популацията им.

Грандиозното ловно събитиеуважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, заместникът му Неджми Мюмюнходжов,председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам. директорът на местното Държавно горско стопанство инж. Веселин Ангелов.

Специален гост на вечеринката бе председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали инж. Васил Дончев.

Шефът на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов отчете изминалия ловен сезон за успешен. „При план за отстрел 216 броя диви свине, ние сме отстреляли 240. Искам да благодаря на всички председатели, отговорници и ловци, че при организирането на ловните излети не бяха допуснати инциденти. Благодаря ви, че бяхте примерни и отговорни. Нека да си пожелаем и много наслука през новия сезон!“, заяви Байрамов.

Кметът на общината инж. Изет Шабан пожела здраве и слука на ловците и риболовците. „Разбрах, че изминалият ловен сезон е бил успешен и ползотворен. Ловът е отговорност към природата и животните. Надявам се, следващият сезон да бъде още по- добър“, заяви инж. Изет Шабан.

В своето приветствие, председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали инж. Васил Дончев същопожела здраве и слука на ловците.„За мен е изключителна чест, че съм поканен да присъствам на вашия празник. Ловът е страст и емоция. Преди десетилетия ние бяхме едно Сдружение. През 2001 година вие се отделихте от нас. През годините винаги сме поддържали добри и колегиални отношения. Радвам се, че се развивате добре. Имате успехи! А най-важното е, че двете Сдружения нямаме инциденти“, заяви инж. Васил Дончев.

Най-много диви прасета и хишниципрез сезона е ударил дружинка „Ардино 2“ с председател Сергей Арнаудов –67 броя прасета и 4 броя лисици, на второ място са ловците от Млечино с председател Акиф Местан, ана трето Бял извор с председател Митко Илиев.Ловна дружинка „Ардино 1“ спечели приза за най-добри природозащитници.

С грамоти и парични премии  бяха наградени ловците, които отстреляхаглигани с трофейна стойност. Това са Николай Чаушев от дружинкаБял извор, Бисер Палазов от Ардино 2 и ЗаферДжеферов от Русалско.

Емин Емин от Млечино е ловецът, който е отстрелял най-много диви свине – 7 броя, а Реджеб Ахмед от дружинка „Ардино 1“ е отстрелял най-много хишници – 8 броя лисици.

Много награди имаше по време на традиционната томбола, която се организира на всеки празник с материални награди от ловни атрибути. Най-голямата награда (цяло диво замразено прасе) спечели Максим Яворов от дружинка „Ленище“.

Вечеринката продължи до късно с много музикални поздрави, а за високия емоционален градус се погрижи оркестър „Елит“ от Кърджали.
Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
08 юли 2020
Последни новини