Ловците на ЛРС „Бели брези“ в Ардино изпратиха сезона без инциденти

Над 100 авджии от Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Бели брези“ в Ардино се събраха на традиционна вечеринка, за да отчитат края на поредния ловен сезон.

Гости на тържеството бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на ЛРС-Кърджали инж. Васил Дончев, който е и член на УС на НЛРС-СЛРБ. Тук бяха ощезам.- директорът на ДГС –Ардино инж. Веселин Ангелов, председателят на ЛРС „Родопи“ - Момчилград Танер Идриз, председателят на дружина „Боровица“ към ЛРС-Кърджали Неджми Мустафаи Ахмед Исмаил, гл. експерт в Министерството на земеделието и храните.

Вечеринката бе открита от председателя на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов. Той направи кратък анализ на сезон 2023-2024 г. „Можем да се поздравим с един успешен сезон, пълен с изненади по ловните полета. Не са допуснати никакви инциденти по време на ловните излети, което е най-важното. През изминалия сезон ЛРС „Бели брези“ показа много добри резултати при отстрела на диви свине. Всички дружини изпълниха плановете и 100 %. Винаги сме полагали целогодишен труд и всеотдайност за опазването на дивеча и увеличаването на популацията им в района“, заяви ШахинБайрамов. Той изказа своите благодарности на председателите на дружините, груповите отговорници и на всеки един ловец за добрата организация и дисциплината по време на ловните излети. Пожела на всички членове на Сдружението много здраве и успехи през предстоящия ловен сезон.

Участниците във вечеринката бяха поздравени от кмета на общината Изет Шабан, който членува в дружина „Ардино 2“. „Ние традиционно сме много добри партньори с ЛРС „Бели брези“. Изпълняваме определени ангажименти и ще продължаваме да го направим и занапред. В наше лице Вие имате един добър партньор и можете винаги да ни разчитате във всеки един момент от вашата дейност“, заяви Изет Шабан. Той пожела на ловците много здраве, семейно щастие, благоденствие, слука и точен мерник.

Кметът Изет Шабан връчи наградите на ловците, отстреляли глигани през сезона с трофейна стойност. Носители на златен медал за трофей от дива свиня са Олчай Шабан от ЛД „Млечино“ със 128,00 точки и Севгин Али от ЛД „Ардино 1“ със 120,30 точки, на бронзов - Реджеб Ахмед от ЛД  „Ардино 1“ със 110,50 точки.

От името на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ и от свое име инж. Васил Дончев също поздрави ардинските авджии с успешно приключилия ловен сезон. „Радвам се, че съм сред Вас. Аз съм един от Вас. Честито! Много добър сезон! Изводите, които могат да се направят след него са, че популацията на дивата свиня е съсредоточена  от изворите на река Арда и нейните притоци до вливането й в яз. „Кърджали“. Най-много диви свине са отстреляни по поречието на река Арда и това го показват данните както при вас, така и при нас“, заяви инж. Дончев.

От името на УС на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов връчи Благодарствен плакет на кмета на общината Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям за активното има подпомагане и участие в живота на Сдружението. Той награди с грамоти и най-активните дружини и ловци.Шампиони снай-голям брой отстреляни диви свине за изминалия сезон са авджиите от ЛД в „Ардино 2“с председател Сергей Арнаудов - 70 броя, на второ място са ловцитеот ЛД „Бял извор“ с председател Митко Илиев - 48 и на трето ловците от ЛД „Млечино“ с председател Хакиф Местан - 29. Индивидуално с най-много отстреляни диви свине първенец е Любомир Димитров от Ардино 2. Той е отстрелял 11 броя. На второ място е Реджеб Ахмед от Ардино 1 с 10 броя, а трети е Рафет Хасан от Бял извор със 7 броя.
Много награди имаше по време на традиционната томбола, която се организира на всеки празник с материални награди от ловни атрибути. Най-голямата награда (ловна пушка) спечели Мюмюн Алиджик от дружина „Русалско“.
Сдружение „Бели брези“ обединява над 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини