Традиционна вечеринка събра ловците на Сдружение „Бели брези“ в Ардино

„С дейността си Вие захранвате дивеча, грижите се за тяхното оцеляване и размножаване, създавате ловна инфраструктура. Надявам се оттук нататък да отдадете своя принос и за организирания ловен туризъм. Винаги ще имате нашата подкрепа. Там където имате нужда, ние ще Ви помагаме и можете да разчитате на едно добро партньорство между Сдружението и община Ардино“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в своето приветствие по време на традиционната ловна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Бели брези“. Той пожела на ловците здрава и успешна нова година, слука и точен мерник.

ЛРС „Бели брези“отбеляза с традиционна вечеринка закриването на поредния успешен сезон след две годишно прекъсване поради пандемията.

Специални гости навечеринката бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям,директорът на ДГС-Ардино инж. Ертан Еминов. Мероприятието бе уважено и от председателя на ЛРС-Кърджали инж. Васил Дончев, който е и член на УС на НЛРС-СЛРБ, областният председател на ДПС Ресми Мурад, който е член на Сдружение „Бели брези“. Тук бе и Неджми Мустафа, председател на дружинка „Боровица“ към ЛРС-Кърджали.

Вечеринката започна с приветствие на председателя на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов. Той сподели, че сезонът е преминал успешно и не са допуснати инциденти по време на ловните излети. „През изминалия сезон ЛРС „Бели брези“ показа много добри резултати при отстрела на диви свине. Отстреляни са 140 диви прасета. Винаги сме полагали целогодишен труд и всеотдайност за опазването на дивеча и увеличаването на популацията им в района. Дружинките изпълняват отговорно своите задължения, полагат целогодишни грижи за дивеча“, заяви ШахинБайрамов. От името на Сдружението и от свое име той благодари на председателите на 6-те дружини и груповите отговорници за добрата организация и дисциплината по време на ловните излети. Пожела на всички членове на Сдружението преди всичко много здраве и успехи през настоящия ловен сезон.

От името на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ и от свое име инж. Васил Дончев поздрави ардинските авджии с успешно приключилия ловен сезон. „Бъдете все така добри. Ловът е хоби и удоволствие за натоварване след тежка седмица“, заяви инж. Дончев. Той пожела на ловците много здраве и наслука.

Директорът на ДГС-Ардино инж. Ертан Еминовпоздрави ловците за постигнатите резултати през изминалия сезон. Той подчерта, че когато има ловна дисциплина сред ловците, когато се полагат необходимите грижи по подхранването на дивеча, изграждането на биотехнически съоръжения

(хранилки за едър и дребен дивеч, чакала), и не на последно място разселването на дребен и едър дивеч, който се осъществява с подкрепата на ръководството на сдружението, резултатите не закъсняват.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад също поздрави ловците с успешно приключилия ловен сезон. „През последните две години поради пандемията не бяха организирани вечеринки, но всички трудно преминава, когато сме заедно. Ще преодолеем и други трудности. Бъдете все така единни и сплотени“, заяви Ресми Мурад.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамов награди с грамоти

първенците от дружинките. На първо място по отстреляни диви прасета за изминалия сезон е ЛРД „Бял извор“ (41) с председател Митко Илиев, на второ – ЛД „Ардино 2“ (39) с председател Сергей Арнаудов, а на трето  - ЛД „Млечино“ (23) с председател ХакифМестан.Също така бяха удостоени с грамоти и дружинките „Най-добри природозащитници“. На първо място е ЛД „Русалско“ с председател ИлханАлиджик, на второ място е ЛД „Ардино 1“ с председател Салим Фейзуллов, а на трето е ЛД „Ленище“ с председател Шефкед Шериф.Със златни грамоти бяха наградени ловците, които са отстреляли трофейни глигани. На първо място със 121,60 точки е Светозар Илиев от ЛД „Ардино 2“, втори е Мехмед Мехмед със 121,30 точки, също от ЛД „Ардино 2“, НайденКолачев от ЛД „Ардино 2“ със 116,15 точки получи сребърна грамота. Рафет Хасан и Евгени Карамитевот ЛД „Бял извор“ и Реджеб Ахмед от ЛД „Ардино 1“ бяха наградени с грамота за това, че са отстреляли най-много диви прасета – по 5 бройки.  С най-много отстреляни хищници е ЛД „Бял извор.

По време на традиционната празнична томбола имаше много награди, предимно ловни атрибути. Късметлията на най-голямата награда (цяло диво прасе) бе 74-годишният ловец Мустафа Халидов от дружинка „Ардино 1“.

Вечеринката продължи до късно с много музикални поздрави, а за високия емоционален градус се погрижи оркестър „Елит“ от Кърджали.

Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини