Нова придобивка в здравеопазването за жителите на община Крумовград

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, председателят на Общинския съвет Метин Байрамали и управителят на „Медицински център проф. д-р Никола Милчев - Крумовград“ ЕООД прерязаха лентата на най-новата придобивка за общинското здравеопазване – „Медицински център проф. д-р Никола Милчев - Крумовград“ ЕООД.

Медицинския център се намира в сградата на бившата Районна болница, където е  извършено преустройство на югозападното и част от югоизточното крило на втория етаж от сектор „Г” на сградата по проект за трансгранично сътрудничество.

По предложение на общинското ръководство, Медицинският център носи името на рано отишлият си от този свят, наш съгражданин проф. д-р Никола Милчев, чието име е неразривно свързано с историята на местната болница. В Крумовградския край няма по-известно име в медицинските среди от това, на акушеро-гинекологът, изродил стотици бебета, помогнал на много жени и майки. Ерудирания ръководител на АГ- катедрата към Медицински университет – Пловдив.

На събитието присъстваха сестрата на патрона на Медицинския център –   д-р Нела Петрова, общински съветници и кметове на кметства, медицински специалисти от Крумовград и областта, много граждани.

Към Медицинския център са назначени лекар-интернист, педиатър, ортопед и невролог.

 Всички лекари ще работят с направление по Здравна каса.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини