Цвета Караянчева отдаде почит на жертвите на комунистическия режим

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева  сподели  във фейсбук:

„Заедно с народни представители и стотици граждани днес отдадохме почит на жертвите на комунистическия режим пред параклиса до НДК. Поднесохме венци и цветя на мемориалната стена.
Точно преди 75 години датата 1 февруари влиза в историята с най-масовото произнасяне на смъртни присъди, отбелязах пред събралите се граждани. Месеци преди това и месеци след това живота и свободата си, достойнството, имуществото си губят хиляди – учени, писатели, карикатуристи, журналисти, банкери, предприемачи, подчертах в словото си.
Всяка година на тази дата се събираме тук, за да се поклоним пред паметта им и всяка година си задаваме въпроса защо кръвожадната жестокост на палачите придобива такъв невиждан размах.
От гледна точка на историята 75 години са пренебрежително къс период, а раните, нанесени толкова скоро, продължават да кървят. И днес има хора, които мислят, че Народният съд е бил необходим за времето си, затова е жизнено важно на тази дата – тук, винаги да се събират хора, да помнят и да не спират да разясняват.
Поклон пред жертвите на комунизма!”

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ра
    Рали
    1 -2
    19:07, 1 фев 2020
    Днес цоциалистите май че минаха в нелегалност.Гледах по БНТ филм за издевателствата и убийствата при комунистическия режим и не мога още да повярвам,че има такива хора.На всичкото отгоре наследниците им искат да управляват.
  • 2
    Гр
    Гражданин 77
    3 -1
    06:52, 2 фев 2020
    От тази кърджалийска кофа започва разделението на гражданите в Република България, а е Председател на НС. Позор! Кога ще поднесе цветя на жертвите от фашисткия режим преди 1944 г. и на жертвите от режима на ГЕРБ. Не се ли чувства виновна, че изгониха от страната младото поколение. Приложиха геноцид над собствения си народ!

Още новини

Последни новини