С нов център болницата в Момчилград предлага пакет от здравни грижи на пациентите

Нов медицински център отвори врати в началото на тази седмица в Момчилград. Намира се на първия етаж на общинската болница „Д-р Сергей Ростовцев“, където е ситуиран и денонощният дежурен кабинет за пациентите. С откриването на новия център се създава съвременен медицински комплекс, обединяващ болница, спешна помощ и лични лекари. Целта е пациентите да получат пълен пакет от здравни грижии да се повиши доверието им към лекарите. Наименованието, под което дъщерното търговско дружество на общинската болница ще осъществява дейността си, е „Медицински център - МГ“ ЕООД. Вече е сключен договор между дружеството и НЗОК.

В него ще се работи по шест медицински направления. Това са неврология, хирургия, вътрешни болести, физиотерапия, пулмология и акушерство и гинекология. Лекарите, които ще преглеждат пациентите в общинския Медицински център, са д-р Хишмех (неврология),д-р Вутова (хирургия), д-р Мачан (вътрешни болести), д-р Ангелова (физиотерапия), д-р Алиосман(пулмология) и д-р Йорданов(акушерство и гинекология).

Кабинетите на лекарите са оборудвани със съвременна медицинска апаратура за диагностика на пациентите. Работното им време ще е всеки делничен ден. Пациентите могат да се прегледат с направление срещу заплащане на потребителска такса от 2,90 лв. За пенсинери таксата струва лев. Досега специалистите приемаха своите пациенти в кабинети, разпръснати в Момчилград. Новата придобивка ще даде възможност на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ да се конкурира с частни болници.

Както е известно, в общинската болница функционираи дежурен кабинет, който осигурява денонощна медицинска помощ на здравноосигурени лица. Оказването на медицински услуги е гарантирано за времето от 19.30 часа вечер до 07.30 часа сутрин и 24-часапрез почивните и празничните дни. Кабинета има договор с пет общопрактикуващи лекари от общините Момчилград и Кърджали. Здравноосигурените пациенти заплащат единствено потребителска такса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини