Младши експерт Янаджиев от РСПБЗН – Асеновград отличен в "Пожарникар на годината"

В Пловдив наградиха победителите в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината`2019". Плакет и почетна грамота получиха петима служители на РДПБЗН – Пловдив, номинирани и излъчени за победители в първия областен етап на Националния конкурс за пожарникар на годината. Наградите за проявения професионализъм и конкретни резултати в работата по различните направления на дейност им бяха връчени официално днес от директора комисар Георги Мангараков.

Комплексен победител в конкурса за Пловдивска област е началникът на РСПБЗН – Стамболийски главен инспектор Стоил Дрянков.

В категория "Пожарогасителна и спасителна дейност" първенци са старши инспектор Божил Тодоров, началник на група в Първа РСПБЗН в Пловдив и младши експерт Сашо Янаджиев, началник на дежурна смяна в РСПБЗН в Асеновград.

По линия на "Контролна дейност" с най-високи резултати са отличени инспектор Иво Кабадозов от Втора РСПБЗН – Пловдив и младши инспектор Георги Баталов от Стамболийски. За съществен принос и активно участие в акции за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението плакет и грамота получи и ръководителят на групата по височинно-спасителна дейност в Доброволното формирование "Пловдив 112" Павел Щипков.

Конкурсът "Пожарникар на годината" на МВР се провежда за 25-ти път като една от фомите за популяризиране дейността на органите, осъществяващи пожарна безопасност и защита на населението и издигане на обществения авторитет на професията. В рамките на два етапа – областен и национален, за конкретен и съществен принос в цялостната дейност за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации се номинират и награждават служители от регионалните дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната, представители на партниращи институции и органзации и граждани.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини