Старши инспектор Ангел Колев от РСПБЗН-Кърджали е награден в националния конкурс „Пожарникар на годината“-2023 г.

Министър Калин Стоянов поздрави отличените служители, на церемонията присъства премиерът Николай Денков

В Министерството на вътрешните работи днес бяха тържествено наградени победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината“-2023 г. В раздел „Контролна дейност“ победител е старши инспектор Ангел Колев – началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ в районната служба в Кърджали,който получи наградата си от заместник-главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. През 2023 г. старши инспектор Колев е извършил 391 контролни проверки на обекти и строежи, 172 тематични проверки, както и 183 проверки за контрол на предписанията. Оценил е 65 инвестиционни проекта за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност. Участвал е в 13 държавни приемателни комисии за разрешаване ползването на строежи, връчил е 16 акта за установяване на административни нарушения, както и 118 пожарни разпореждания.    

            „Днес заслужено получавате признание за вашата неуморна ангажираност и смелост! Вашата мисия е да се отзовавате незабавно на най-тежките произшествия. Изминалата година отново ви изправи пред поредица предизвикателства не само в страната – помогнахте активно при наводнения, пожари, и бедствия. Истинската награда за труда и всеотдайността е благодарността на хората, която получавате. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам колеги като вас. Вие всекидневно показвате висок дух и професионализъм. Неслучайно професията ви е призвание“.  С тези думи министър Калин Стоянов се обърна към служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и доброволците  на 29-ата церемония „Пожарникар на годината“.

На празника днес отдаваме признание на колегите, допринесли да изградим по-устойчиво общество. Изпращаме трудна година, в която успяхме да помогнем при бедствия в страната и в съседни страни., но тя ни даде възможност и за бъдещо развитие. Благодаря за усилията да изградим по-добър капацитет  и способности. Признателни сме на всички, които неотклонно са до нас – кметове, доброволци, представители на местната власт, както и на семействата на колегите, тъй като без тях нямаше да сме толкова добри в професията, посочи в поздравителното си слово директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов.

„Горд съм, че има такива хора в България“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков.

На снимката: старши инспектор Ангел Колев е зад премиера Денков и зад главен комисар Джартов.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини