Алековци честваха патронния си празник

С химна на алековци танц на мажоретния състав бе открит патронният празник на ПГИ „Алеко Константинов“. Тържеството бе предшествано от Алекови дни, в които учениците с желание се включиха в разнообразни състезания и конкурси: конкурс за есе, конкурс за рисунка, състезание-викторина на английски език между 11-те класове, QR QUIZ – състезание. Бе проведен тържествен час на класа, изготвен бе кът на Алеко и презентация за живота и творчеството на писателя. На патронния празник бе посветена и представителната изява на клуб „Аз обичам да творя“
В знак на почит към своя патрон алековци поднесоха цветя пред портрета му. Госпожа Атанаска Мешелиева, директор на гимназията, поздрави учениците и колектива с празника и връчи грамоти и награди на победителите в конкурсите в Алековите дни. Награди получиха и участниците в състезанието по „Банкиране, финансиране и бюджетиране“, организирано от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Награден бе отборът, участвал в конкурс на тема: „Климатичните промени и бъдещето на нашата планета“, организиран от ЦРЧР, Европейски информационен център и Европейски потребителски център – България. Талантливи ученици – певци , танцьори и акробати представиха истинско шоу, като се включиха в конкурса „Алекови таланти“. Танцовият клуб „Етника“ и момчетата от клуб „Акробатика“ взривиха залата със своите изпълнения. Журито бе затруднено да излъчи победител, затова всички участници в конкурса получиха награди.
Със самочувствието на Алекови последователи учениците от Професионална гимназия по икономика отбелязаха празника на любимото си училище и за пореден път доказаха, че са достойни последователи на Щастливеца.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини