Дни на професиите и отворените врати в ПГ по туризъм

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали се включи в „Седмицата на професионалните умения в България - 19-25 ноември 2018 г.”, организирана от Европейската комисия,  като отвори своите врати и в Деня на професиите  представи пред кандидат-гимназистите  от ОУ „Васил Левски”, ОУ „П.К. Яворов” и ОУ „ св. Климент Охридски”   професионалните умения на своите възпитаници.

Бъдещите гимназисти се запознаха с професиите „Готвач”, Хотелиер”, „Хлебар-сладкар”, по които гимназията обучава  ученици,  чрез презентация и рекламни материали.  Гостите на Златаровци имаха възможност да разгледат и голяма част от специализираните учебни кабинети и работилници по съответните професии. Посещавайки часовете по учебна практика те   наблюдаваха  уменията на бъдещите професионалисти в приготвянето на кулинарни  асортименти за кетърингови  мероприятия ,хлебни и сладкарски изделия .

Седмокласниците с голяма наслада  дегустираха  кифличките , мъфините , хапките, рулцата от палачинки със  крема сирене и зеленчуци , пурички с шоколад и банан, приготвени от бъдещите хлебар-сладкари и готвачи.

Ръководството на ПГ по туризъм пожела на кандидат-гимназистите да се представят  успешно на националното външно оценяване и да направят своя правилен информиран избор за следващия етап  на своето обучение,.

Това съобщиха от ръководството на гимназията

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини