Никола Чанев: Ремонтът на училище „Отец Паисий” е започнал без техническо обследване, което е безумие

 Ремонтът на Средно училище „Отец Паисий”в Кърджали, чието стълбище пропадна е започнал без техническо обследване. На никой не му е направило впечатление слягането на сградата. Инцидентът в училището е пример за липсата на управленски капацитет в Общинска администрация –Кърджали. При наличието на кмет,строителен инженер и ръководител на проекта пак строителен инженер се допуска пропуск, който днес се прехвърля на директор,учители и деца. Това заяви пред журналисти областния управител на Кърджали Никола Чанев. Той посочи също, че десетилетия наред на тези пропаднали след ремонта стълбища, са провеждани тържества без никакъв инцидент.

  Чувам,че следващата седмица тържествено ще се режат ленти на ремонтираните училища. С какви очи това ще се направи в „Паисий” попита реторично Чанев. Той подчерта, че благодарение на усилията на държавата за образователната структура на общината са осигурени 14 млн.лв, като 2 от тях са от републиканския бюджет. Сега се прави опит за поредната пиар акция.

  Никола Чанев попита защо кметът Хасан Азис не е удържал на обещанието си до 6 януари да има аварийно стълбище в „Паисий” и дали ще спази новото си обещание това да стане до края на месеца.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини