Паисиевци ще представят Кърджали на национално състезание по английски в Силистра

Йекта Аптурахман от VIII Б клас и Теодора Димитрова от X A клас от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали спечелиха първите места в двете възрастови групи на областния кръг на Състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език, което се проведе в ЕГ „Христо Ботев“ на 18.10.2019 г. Учениците ще представят област Кърджали на 9 ноември в гр. Силистра, където ще се проведе Националният кръг на състезанието. Десетокласничката Илина Димитрова е класирана на 3-то място в областната надпревара. 

Мотото за 2019-2020 учебна година е: Thinking out of the box – the Future of Cities – trends, challenges and solutions from an environmental perspective (research, design, describe and present your solution to the future of cities from an environmental perspective) - /Бъдещите екоградове/.

За участие в Националния кръг областните комисии определят учениците, които на областния кръг са класирани на първо място в съответната възрастова група. 

Занимавайки се с изучаването на чужди езици не развиваме само своите образование и кариера. Разширяваме погледа си към света, запознаваме се с нови култури, усвояваме непознати традиции. Езикът е богатство, труд и цел, път без граници... Смело можем да твърдим, че хората с добри комуникативни познания, както и владеещите чужди езици, принадлежат към един свят без граници. Те са хора на бъдещето - свободни и независими в общуването, с повече от една възможности за личностно усъвършенстване. 

Поздравяваме Йекта и Теодора за постижението. Сигурни сме, че ще представят достойно Кърджали. Те ще имат възможност да посетят и културните забележителности на гр. Силистра.

Това съобщиха от ръководството на СУ "Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини