9 °C

Адвокат Есен Устренска: Градският организъм на Кърджали е болен

Градският организъм на Кърджали е болен. Той не е добра среда за живот на младите хора, отблъсква ги и те напускат града. Много неща се премълчават. Сред тях са домашното насилие над младите майки; хазартът сред младите хора, дрогата и алкохола. Това сподели за Кърджали бг вести кандидатът за общински съветник от Коалиция „БСП за България“ адвокат Есен Устренска. Според нея светът се глобализира, младите напускат Кърджали в посока Терминал 2 или големите градове и не се връщат. Търсят да придобият опит навън. Затова малцина поемат пътя обратно и това става след тежък избор. Есен Устренска е една от тях. Претеглила е позитивите и негативите. Според нея е трудно позиционирането в града. Трябва хората да ти се доверят.

Хубаво е един млад човек да бъде до семейството си. Хубаво е младите майки да раждат и отглеждат децата си тук. Тук има качествени млади хора и ние трябва да се обграждаме с тях, категорична е Есен Устренска. Тя е отбелязва, че ниското качество на живот в Кърджали е причина за отблъскването на младите. Ниското ниво на образование ги лишава от възможността да си поставят постижими житейски цели.

  Кандидатката за общински съветник твърди, че общинска администрация е в дълг на младите в Кърджали. Липсват мерки да се мотивират младите хора да останат тук.  Нужни са платени стажове в общинските институции, практика в предприятията,  подкрепа на младите специалисти да поемат риска на малкия и среден бизнес.

  Според Есен Устренска Кърджали е не само спорт, а духовност, култура, творчество. Необходими са ваучери за младите, с които да се улесни достъпа им до културните прояви.

  Есен Устренска е на мнение, че е нужна нова социална политика. Тя трябва да съответства на социалните идеи. Затова е прегърнала социалистическата идея. Възприела я в семейната си среда. Смята обаче, че тя е присъща на повечето жители на общината. Съществуващата пропагандна обремененост обаче не дава възможност на повечето от кърджалийци да я афишират.

  Всичко това се свързва с приемственост между поколенията. Генерацията изградила Кърджали има нужда от подкрепа. Есен Устренска дава пример, като всяка седмица посещава дома за стари хора в Кърджали. Поела е попечителството над възрастен човек. Помага с дарения и лични средства. Записала се е като доброволец в БЧК за да дарява добро. Вярва в него. Смята , че и много от младите, връщащи се в Кърджали ,споделят нейните виждания.

Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини