9 °C

Адвокатка обиколила 30 държави, подари своя фотоизложба на Дома за стари хора в Кърджали

Изображение 1 от 5

  Адвокатка посетила 30 държави, подари своя фотоизложба на Дома за стари хора в Кърджали. Юристката Есен Устренска е обладана от страстта да пътува и да опознава нови култури и цивилизации. Тя ги документира с фотоапарата си и се наслаждава на фотосите в свободното си време. За първи път обаче нейни фотоси стават публични. От днес по случай двадесетгодишният юбилей на Дома за стари хора в Кърджали 12 цветни фотографии, в стилни рамки, красят фоаейето на сградата. Фотографиите представят архитектурни забележителности от Израел, Мароко, Иран, Куба, Йордания. Изложбата се вписва чудесно в обновената сграда на дома.
    Пред възрастните хора и ученици от СУ"Владимир Димитров-Майстора" управителката на дома Таня Делева сподели, че с откриването на фотоизложбата започва седмицата от прояви , посветени на двадесетгодишнината на институцията. Кулминацията ще бъде на 14 юни.
    Хората от дома ме познават, аз често идвам тук. Реших да създам уют.Копирах снимките във фотоси и ги подарих,заяви Есен Устренска.Тя сподели,че младите хора са в дълг на възрастните .В същото време който има баба и дядо е много богат.Към младите зрители тя се обърна с препоръка да използват всяка възможност да разширяват светогледа си.  Ако посетите друга страна вие ще се върнете съвсем различни, обогатени,каза авторката на изложбата.
   Есен Устренска обеща, че ще подари още фотоси за коридор от сградата със снимки от следващи пътувания. На церемонията присъства бащата на Есен Устренска ,известния поет Ясен Устренски.
   За Кърджали бг вести Есен Устренска сподели,че от януари 2019 г.редовно посещава дома. Тогава тя помага на възрастен човек от с.Устрен да бъде настанен в него. Дядо Райчо живял като клошар без документи 30 години в София. Сега вече има свой дом. Днес Есен ще го заведе в родното му село Устрен, което възрасстния човек не е посещавал от 30 години.
  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ин
   инат турчин
   1 -1
   23:55, 8 юни 2019
   Ясен Устренски - баща на гореспоменатата -- е слугувал за Държавна Сигурност като доносник с псевдоним "Сергей"! Не на комунягите! Съсипаха сумати животи и семейства и какво сега -- да им се радваме на чедата им така ли? Няма смисъл да правите PR на Есен, докато тя не обиколи всички репресирани села из Кърджалийско заедно с баща си и не искат прошка от хорицата..., какво като е обиколила чужди държави.
   Г-н Кулов, призовавам Ви да публикувате коментара ми. Хората имат право да узнаят истините! Времената, където ние си държахме езиците, щото виждаш ли, слугите на Диктатурата бдяха над хората, минаха!

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини