Жребият отреди: големите партии назад в бюлетината.Пресата

Мерки.

"Сега":

Министерството на туризма открива гореща линия след фалита на "Томас Кук"

Министерството на туризма отваря горещ телефон, който ще работи 24 часа, във връзка с кризата с фалита на британския туроператор "Томас Кук", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус". Тя посочи и че представители на ведомството обикалят хотелите по Черноморието, в които са настанени туристи на оператора, като целта е заедно с негов представител да се осигури връщането на туристите в техните страни. Ангелкова посочва, че ситуацията ще създаде голям проблем за планирането на следващия сезон. Тя съобщава, че е в контакт с ръководството и представителите на големите туроператорски компании, които оперират на българския пазар. Идната седмица пък ще посети Германия, за да се потърсят възможности капацитетът, договорен от "Томас Кук" за лято 2020 г., с общи усилия да бъде пренасочен към другите туроператорски компании.

Избори.

"24 часа":

Жребият отреди: големите партии назад в бюлетината

Основните партии и коалиции ще са назад в бюлетините за местните избори на 27 октомври. Това отреди жребият за номерата, изтеглен вчера в ЦИК. Така на ГЕРБ се падна №43. "Ако търсим някаква символика в 43 - 4 успешни мандата във взаимодействие с триъгълника гражданско общество, местна и изпълнителна власт", коментира областният координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов. Според него това ще е подкрепено с "много работа, много усилия, без популизъм и неизпълними обещания".

От БСП пък, които бяха изтеглени последни от всичките 66 партии и коалиции, регистрирани за вота, коментираха, че откриват символика в това за успех, защото "обикновено последните стават първи".

Разследване

"Монитор":

Кралев: Ще бъде отнет лиценза на мениджъра на загиналия боксьор

"До края на седмицата очаквам да имаме повече информация от полицията по безпрецедентния случай със загиналия български боксьор Борис Станчов, който участва на състезание под чуждо име". Това заяви спортният министър Красен Кралев пред депутати от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, предаде БГНЕС.

Кралев заяви пред депутатите, че заради скандалния случай ще бъде отнет лицензът на мениджъра на загиналия боксьор. Кралев информира, че се работи по различни версии, сред които и че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Непрекъснат контакт по случая се води между спортно министерство и Българския професионален боксов съюз.

Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено медицинско лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото състезание в Албания.

Скандал.

"Дума":

Съюзът на съдиите с остра реакция срещу ВСС

Съюзът на съдиите излезе с остра реакция срещу вчерашната позиция на Съдийската колегия към ВСС по случая Джок Полфрийман. Припомняме, че съдиите от Висшия съдебен съвет непряко възразиха срещу решението за предсрочно освобождаване на австралиеца, осъден за убийството на Андрей Монов. Декларацията им бе повод сигнал, внесен от ВМРО с искане да се провери безпристрастността на тримата съдии, освободили Полфрийман. ВСС обясни, че не се меси в решенията на съда, но поиска от Инспектората да провери съдебния състав и мотивите му.

На свой ред Съюзът на съдиите обвини ВСС, че не изпълнява основното си задължение да брани независимостта на съда.

Съюзът на съдиите се оглавява от Калин Калпакчиев, който пък е председател на съдебния състав, постановил предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

Според организацията, с "позицията си ВСС се присъединява към безпрецедентен политически и обществен натиск върху конкретен съдебен състав и съдебната власт като цяло, който безцеремонно експлоатира по различни причини и с различни цели трагедията на едно българско семейство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини