Български туроператор извозва туристите на "Томас Кук" за своя сметка

Засегнатите туристи от фалита на туроператора "Томас Кук" и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, който е представител на компанията у нас. Това съобщи за bTV управителят на фирмата "Астрал Холидейз" Христо Гълбачев.

В момента в България туристите на фалиралия туроператор са общо 3950, като те са настанени в 33 хотела в к.к. "Слънчев бряг" и 21 във Варна.

Гълбачев посочи, че е било взето решение всички туристи да бъдат извозени за сметка на "Астрал Холидейз", след което българският туроператор ще претендира пред съответните инстанции.

Не можем да оставим клиентите на улицата, категоричен бе той.

По негови изчисления загубите, които ще претърпи българският туроператор, са за милиони. Гълбачев обаче призова засегнатите да проявят разбиране и търпение, докато дължимото не бъде изплатено.

Той отрече у нас да е имало предварителни данни за фалита на "Томас Кук".

Нямахме по-рано предварителна информация и преди точно по-малко от един месец имаше официално съобщение от Питър Фанкхаузер, че в момента преговорите с китайския им инвеститор и с някои други са изключително позитивни и че "Томас Кук" продължава, обясни Гълбачев.

Според него най-важното е клиентите да запазят доверието си в търговската марка, която е един от най-старите туроператори в България. Той подчерта и че е необходимо партньорите на фирмата да проявят разбиране.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини