МВР погва шофьорите през почивните дни за алкохол, наркотици и книжки

    Полицията затяга контрола по пътищата в Хасковска област от петък във връзка с наближаващите три почивни дни, сред които Денят на Независимостта на България - 22 септември. Това съобщи старши инспектор Здравко Иванов - началник група в сектор "Пътна полиция" в Хасково.

    В тази връзка са проведени срещи с представители на местната власт, изготвени са планове за нормалното протичане на мероприятията за празника. Проведени са срещи и с представители на частна охранителна дейност с цел предотвратяване на престъпления и противообществени прояви, за да се осигури безопасността на гражданите, заяви Иванов.

    Планирани са специализирани полицейски операции за употреба на алкохол и наркотички вещества, както и за наличие на шофьорски книжки. Акциите ще бъдат проведени вечерта в петък и в събота. Ще бъдат въведени в употреба всички налични технически средства за контрол на скоростта.

    Предвид очаквания трафик по време на трите почивни дни са предвидени полицейски екипи, които да дежурят на ключови места, предимно в зоната на граничния пункт "Капитан Андреево".

    В два от следващите дни ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили с максимално допустима маса над 12 тона. Забраната за движение важи за магистрала "Марица" и републиканската пътна мрежа на 20 септември в интервала от 16 до 20 часа и на 23 септември в интервала от 14 до 20 часа. Целта е безпроблемно преминаване на останалите автомобили.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Гю
      гюро
      63 -5
      17:16, 19 сеп 2019
      кого плашиш бе, хората ще ти повярват когато погнете неправилно спрелите автомобили пред ресторант пещите, пред 2 и 3 поликлиника, и много други места. полицията в хасково само гледа да слага камери по пътя хасково д-град и да стоят по цял ден до тях и да ги пазят. един охранител на обект повече работа върши от полицая.
      • Го
        Гого
        14 -13
        18:40, 19 сеп 2019
        Веднага си привикан другарю..🤣
      • Аз
        аз
        4 -1
        09:21, 20 сеп 2019
        Няма да е лошо да направят една акция и на пистата между Шел и Микража (и в двете посоки) по "В.Левски". Ще напълнят хазната за 2 часа.
      • Ан
        Анонимен
        2 0
        18:14, 20 сеп 2019
        А така ва
    • 2
      Ис
      истински българин
      50 -3
      17:59, 19 сеп 2019
      Мамалигите карат със 120 км в час по околовръстното на Димитровград а оня ***** с камерата снима българите дето карат със 70 км на знака 60 км на изхода от града. Пфуууу , срам ме че съм българин ще взема да туря едни мамалигарски номера на пежото и ще джиткам със 120 без да ми пука от униформените плюнчовци. Много сте ербап само на нещастни "работещи бедни" българи и живеещи на ръба пенсионери. Натисни мамалигата и му вземи 200 евро пък ако искаш си ги тури в джоба , важно е мамалигата да уважава законите в българия , а не да се ебава с униформени и държавни служители.
    • 3
      Ha
      Haha
      33 -3
      18:17, 19 сеп 2019
      Забравили сте да пишете в колко часа и къде ще са патрулите...
    • 4
      Пи
      Питам и отговор не искам...
      26 -2
      21:45, 19 сеп 2019
      Въпрос:
      Защо всичката Ви работа е кампаниина бе господа полицаи?
      Няма ли начин контрола да е постоянен?
      Не знаете ли, че от кръчми и дискотеки всяка вечер карат пили много хора?
      Не знаете ли лафа? Ше са опраа кат ма фанат...се ше намера артик в полицията
      Защо не Ви плащат само на кампаниите? Не за друго, нищо лично, но оставяте впечатление, че през другото време само спрягате глагола, мотам се.
      • Ди
        Дидо
        17 -1
        02:55, 20 сеп 2019
        Абсолютно точно!И аз това се чудя.Ако работеха както трябва щеше да има милиони в хазната от неправилно паркиране например.
    • 5
      Иф
      Ифо
      16 -1
      02:58, 20 сеп 2019
      Работят като информационна агенция!Другия месец започва кампанията за зимните гуми!Пък кога ще са извън кампания и ще свършат работа....?
    • 6
      На
      Наблюдател
      13 -5
      08:40, 20 сеп 2019
      Здравко,Здравкоооо,язък че си завършил Академията.Колко служби смени и за никакъв чеп не ставаше.Първо в криминална,където едва те изтърпяха,защото жив агент не успя да видиш,второ....и олиза **** на когото трябва и хоп в КАТ,та и старши инсектор!Разкарваш се в града с такова самочувствие,все едно е твой.Споко,ще дойде време когато ще съжаляваш за поведението си.
      • Ва
        Валка
        5 -8
        11:24, 20 сеп 2019
        Ти палячо на Здравко не можеш и на малкия пръст да му се качиш.Нито като човек нито като професионалист.Това е човека който най малко ще лиже на някой....Айде като не познавате човека да не коментирате.Завистлив народ сте и това е.
    Последни новини