Никола Чанев: Община Кърджали тегли кредит за да го харчи предизборно

Оставам с впечатление , че Община Кърджали тегли кредит от 3,5 млн.лв.за да го харчи предизборно. Няма друг мотив за решението на Общинския съвет под диктовката на кмета Хасан Азис за тегленето на заем, под предлог, че с него ще се разплащат дейности по проекта за образователна инфраструктура. Това заяви пред журналисти областния управител на Кърджали Никола Чанев. Губернаторът посочи, че в решението на местния парламент не са посочени конкретни мотиви. В изисканата от него документация- също.

  Областна администрация атакува решението на Общинския съвет в Административен съд-Кърджали като незаконосъобразно, подчерта Никола Чанев. Той посочи, че проектът за образователната инфраструктура е стартирал преди две години и градоначалникът е бил наясно с разходите. Абсурдно е той да е констатирал нуждата от 3,5 млн.лв. през август в навечерието на изборите, каза още губернаторът. Той попита къде,са парите от преходния остатък от миналата година и обещаните допълнителни постъпления от местни приходи. Не звучи убедително , че заемът ще се използва за разплащане с фирмите, когато средствата са осигурени от европейски програми и държавно съфинансиране , каза още Никола Чанев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    избори
    0 0
    00:21, 1 сеп 2019
    Какво ще се случи,ако това е поредвн номер на Чанев да се провали образователен проект.Преходният остатък е целеви, от къде да знае като е от институция без капиталови средства

Още новини

Последни новини