Идва „Бъдеще с традиции” и отново голямо хоро на моста

От 6 до 8 септември в Кърджали ще се проведе третото издание на фестивала „Бъдеще с традиции” под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Както и в предишни години кулминацията ще бъде дефилето от фолклорни състави и повеждането на най-голямото хоро по протежение на новия мост в Кърджали. То ще започне в 11,00 часа на 7 септември. Отново пред всички ще е ансамбълът „101 каба гайди”. Хорото ще поведе председателят на парламента. Това съобщи пред журналисти областният управител Никола Чанев. Губернаторът посочи, че откриването на фестивала, чийто основен организатор е областна администрация ще стане на 7 септември /събота/ от 12,00 пред Паметника на освободителите в Градската градина.

  Мероприятията започват още на 6 септември, Деня на Съединението. За кържалийци ще гостува комедията „Тя,той и още двама трима” с участието на Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев. На желаещите ще бъдат предоставени безплатни билети. Спектакълът ще бъде в залата на театъра.

По традиция за кърджалийци ще има баници. Те ще са над триста.Тарелката ще струва по левче, като събраните средства ще отидат за благотворителност.

Във фолклорната програма ще се включат 15 състава, включително и гости от Гърция.  Ще се състои и традиционното надиграване.

Предвидени са и две фотоизложби. Едната е под наслов „Кърджали преди и сега”, а втората „Кърджали-земя на слънце”. Те представят културата и природното богатство на града и региона.

  За децата на 8 септември ще има детска работилница и седянка.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини