Поп-фолк звездата Илиян и турският певец Румели Екрем ще пеят на Есенните културни празници в Ардино

От 12 до 15 септември община Ардино организира традиционните Есенни културни празници. Очаква се да се съберат хиляди хора от общината, както и ардинчани, които живеят и работят в различни краища на страната и чужбина. Организаторите са предвидили богата културна и спортна програма. 
Проявите ще бъдат открити на 13 септември (петък) с концертна програма с участието на

танцовите групи „Балканика“ и „Искрица“ към градското читалище „Родопска искра“, женска фолклорна формация „Звъника“ и смесена фолклорна група от Смолян, оркестърът за местен турски фолклор „Достлар“ (Приятели) от Кърджали, група „Мистик“ от Пловдив.Слово ще произнесе кметът на общината Ресми Мурад, след което програмата ще продължи с концертна програма на известния турски певец на румелийски и балкански народни песни Румели Екрем.

На 14 септември (събота) за доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира ще се погрижи и оркестър „Родопи“ от Пловдив, както и местният музикант Ергюн Мюмюнов и солистката Милена Василева от Кърджали. Гвоздеят на деня ще бъде концертът на поп-фолк звездата Илиян.
В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. На градския стадион ще се проведе футболен турнир на малки врати, а в спортна зала „Юнак“ – турнир по тенис на маса за деца.
За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал, както и представители от Сдружението на ардинци в Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини