Кмет и полицейски директор ще си сътрудничат за сигурността на гражданите

Осигуряване на видеонаблюдение, опазване на общинското имущество и сигурността, бяха теми на разговор на първа работна среща между кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и новия директор  на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков, която се проведе миналата седмица.

Обсъдена бе обстановкатана територията на общината и възможностите за  взаимодействиемежду двете институции.И двете страни изразиха готовност  за подобряване на сътрудничеството и координацията между полиция и община, което ще спомогне за по-ефективно решаване на проблемите по отношение на сигурността и ще е само в полза на гражданите.

Един от приоритетите в съвместната работа ще бъде осигуряването на видеонаблюдение в града като полицията ще определи конкретните места, където ще се монтират камерите. Очакванията са, че въвеждането на видеонаблюдение на рискови места в района ще спомогне за овладяване на битовата престъпност.Важен акцент в разговорите бе и сътрудничество с полицията за опазване на имуществото на общината, конкретно за спиране на вандалските прояви в парковете в Кърджали. Беше коментиран и въпроса за  противодействие на битовата престъпност,сигурността в малките населени места, в които живеят основно възрастни хора.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини